Ugotuj książkę: Beignets
Gotuj książkę: Beignets jest Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 30 i kosztuje 18 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, olej canolan, drożdże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 47 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: PBJ, Ugotuj książkę: Albóndigas, oraz Ugotuj książkę: Gorący Garnek z łososiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do dużej miski wlać letnie mleko.
Wymieszać 1 łyżkę cukru granulowanego, drożdże i czubatą łyżkę mąki do mleka, mieszając trzepaczką, aż cukier i drożdże się rozpuścią.
Gdy pęcherzyki rozwinęły się na powierzchni mleka i zaczyna się spieniać, ubijać masło, sól i wanilię.
Dodaj pozostałą mąkę i cukier, składając je na mokre składniki za pomocą dużej gumowej szpatułki. Wyrobić ciasto ręcznie w misce przez około 5 minut, następnie przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce przez 6 do 8 godzin.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na posypanej mąką powierzchni do grubości 1/4 cala.
Pokrój na 2-calowe kwadraty, przykryj luźno folią i pozostaw beignety na około godzinę.
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni na dużym ogniu, aż osiągnie 177°. użyj termometru cukierków, aby sprawdzić temperaturę. Smażyć beignets w małych partiach w gorącym oleju, obracając je co 30 sekund z kleszczami, aż złoto brązowy na całym. Użyj szczypiec, aby usunąć beignets z oleju i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Cukier puder przełożyć do drobnoziarnistego sitka i obficie z cukrem odkurzyć ciepłe bułeczki.