Ugotuj książkę: Maccheroni alla Chitarra z Ragù Abruzzese i Palotyną

Ugotuj książkę: Maccheroni alla Chitarra z Ragù Abruzzese i Palotyną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 482 kalorie, 38g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 48 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę z kaszy mannej, pomidory, mieloną cielęcinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Farfalle Abruzzese z cielęciną, borowikami i szpinakiem, Ugotuj książkę: Anellini alla Pecorara, oraz Ugotuj książkę: Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ragù all ' Abruzzese: rozgrzać olej roślinny w dużym holenderskim piekarniku lub innym garnku o dużym dnie umieszczonym na średnim ogniu. Kawałki mięsa przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu i dodajemy do garnka. Brązowy przez 3 do 4 minut, a następnie obrócić kawałki na brązową drugą stronę, kolejne 3 do 4 minut. Nadal brązowo mięso, aż będzie ładnie wysmarowane na całej powierzchni.
Wyjąć kawałki do głębokiego talerza lub miski. Odstaw garnek na bok.
Przełóż pomidory przez młyn spożywczy wyposażony w Dysk z najmniejszymi otworami. Odrzuć ciała stałe. Odstawić zmielone pomidory na bok.
Odstawić garnek na średnie ciepło i dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Mieszać w cebuli, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i smażyć przez około 5 protokół, lub aż cebula jest błyszcząca i zaczyna mięknąć.
Wlać pomidory, podnieść ogień do średniej wysokości i doprowadzić do duszenia. Powrót mięso do garnka i zmniejszyć ogień do średnio-niskie lub niskie, aby utrzymać delikatne gotować. Przykryć częściowo i niech SOS dusić, mieszając go od czasu do czasu, przez około 3 godziny, lub do momentu, gdy mięso jest bardzo miękkie i sos jest zagęszczony.
Dodać plusk lub dwa wody, jeśli sos zgęstnieje zbyt dużo przed mięsa jest gotowy. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem, jeśli chcesz.
Mięso wyjąć z garnka przed użyciem sosu.
Do świeżego ciasta z makaronu jajecznego: wymieszać ciasto w robocie kuchennym: włożyć 2 szklanki mąki" 00", 1 łyżkę mąki kaszy mannej, sól i gałkę muszkatołową do miski roboczej i krótko pulsować, Aby połączyć. Jajka przełóż do miski roboczej i skrop w 1 łyżce oliwy z oliwek. Przetwarzaj mieszaninę, aż utworzy okruchy, które wyglądają jak małe twarogi. Szczypta razem trochę mieszanki i toczyć wokół. Powinien tworzyć miękką piłkę. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, skropić pozostałą 1 łyżkę oleju i krótko pulsować. Jeśli wydaje się zbyt mokry i lepki, dodaj dodatkową mąkę, 1 łyżkę na raz i krótko pulsuj.
Obróć mieszaninę na czystą powierzchnię roboczą posypaną lekko mąką z kaszy mannej i naciśnij ją razem z rękami, aby utworzyć szorstką kulkę. Zagniataj ciasto: dłonią odepchnij ciasto delikatnie, ale mocno od siebie, a następnie złóż je do siebie. Obróć ciasto o ćwierć obrotu i powtórz ruch pchania i składania. Kontynuuj ugniatanie przez kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i jedwabiste. Uformuj go w kulkę i zawiń szczelnie w folię.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut przed rozciągnięciem.
Połączyć 2 1/4 szklanki "00" mąka, 1 łyżka mąki kaszy mannej, sól, i gałka muszkatołowa na czystej powierzchni roboczej i stos do kopca. Zrób studnię na środku kopca i rozbij na nią jajka.
Skropić 1 łyżkę oliwy z oliwek do studni. Widelcem rozbij żółtka i ubijaj jajka z olejem. Używając widelca, stopniowo wyciągaj mąkę z wewnętrznej ściany studni do mieszaniny jaj, aż uzyska konsystencję podobną do ciasta. Pracuj ostrożnie, aby nie złamać ściany mąki, powodując, że mieszanina jajek się wyczerpie i rzeczy się niechlujne. (Jeśli tak się stanie, nie panikuj; po prostu użyj dłoni, aby zebrać mieszaninę jajek i ponownie włożyć ją do mąki.)
Teraz użyj rąk, aby narysować pozostałą ścianę mąki na zagęszczonej mieszaninie jaj i zacznij ją mieszać i ugniatać. Używając dłoni, delikatnie, ale mocno odepchnij ciasto od siebie, a następnie złóż je do siebie. Obróć ciasto o ćwierć obrotu i powtórz ruch pchania i składania. Użyj skrobaka do ciasta, aby usunąć wszelkie kawałki przyklejone do powierzchni roboczej. Ciasto zaczyna się jako Kudłaty masy, ale ostatecznie staje się gładka, jak ugniatać go przez kilka minut. Nie możesz używać całej mąki na powierzchni roboczej. Gdy ciasto będzie gładkie i jedwabiste, uformuj je w kulkę i zawiń szczelnie w folię.
Pozostaw go w temperaturze pokojowej przez 30 minut przed rozciągnięciem.
Rozciąganie ciasta: Ustaw maszynę do makaronu z rolkami na najszerszym ustawieniu(# 1 w mojej standardowej maszynie Marcato Atlas). Rozsypać trochę mąki kaszy mannej na powierzchni roboczej wokół maszyny i mieć więcej pod ręką do posypania ciasta.
Pokroić ciasto na cztery równe kawałki i zawijać trzy kawałki. Pozostałą część zagnieść krótko na powierzchni roboczej. Następnie, za pomocą wałka do ciasta lub poklepując go piętą dłoni, uformuj ciasto w owalny kształt o długości od 3 do 4 i szerokości około 3. Podawaj ciasto przez rolki maszyny do makaronu, a następnie połóż pasek na powierzchni roboczej. Złożyć ciasto na trzy części, jak składanie listu biznesowego, posypać odrobiną kaszy manny i ponownie przejść przez rolki.
Powtórz proces składania i walcowania jeszcze kilka razy, aż pasek ciasta będzie gładki. Przesuń ustawienie wałka do następnego Węższego wycięcia i dwukrotnie podawaj pasek ciasta przez ustawienie, posypując go za każdym razem odrobiną kaszy manny, aby nie przywierał, a następnie przesuwając wycięcie do następnego ustawienia. Kontynuuj, aby ciasto dwukrotnie przechodzić przez wałki na każdym ustawieniu, aż do rozciągnięcia go do odpowiedniej grubości. Będzie to zależało od tego, które cięcie robisz, więc należy uważnie przeczytać poszczególne przepisy i instrukcje dotyczące cięcia różnych kształtów. Większość przepisów, w tym na ravioli i lasagne, wymaga rozciągania ciasta bardzo cienkiego—około 1/16 cala—chociaż niektóre kawałki wymagają grubszego arkusza. Na mojej maszynie, przechodząc ciasto przez drugie-najwęższe ustawienie wałka (#
produkuje bardzo cienki arkusz makaronu, więc zwykle nie rozciągam się poza tym ustawieniem.
Po rozciągnięciu kawałka ciasta (będzie to dość długa wstążka, w zależności od tego, jak cienko ją rozciągnąłeś), połóż ją na powierzchni pokrytej semoliną i przykryj lekko folią, podczas gdy rozciągniesz pozostałe 3 kawałki.
Do miski włożyć cielęcinę, sól, gałkę muszkatołową i jajko i dokładnie wymieszać (używam rąk). Palcami uszczypnij bardzo mały kawałek mieszanki i zwiń go w maleńką kulkę—niewiele większą niż ciecierzyca.
Umieścić klopsiki na czystej tacy lub półmisku. Powtarzaj, dopóki nie rozwiniesz całej mieszanki cielęcej w klopsiki.
Wlać olej roślinny na głębokość 1/4 na patelni, umieścić na średnim ogniu i podgrzać do 191° na termometrze do głębokiego smażenia. Jeśli nie masz termometru, ostrożnie wrzuć kulkę klopsa do gorącego oleju; jeśli skwierczy przy kontakcie, olej jest gotowy.
Umieść talerz wyłożony podwójną warstwą papierowych ręczników lub dużą, gładką brązowo-papierową torbą w pobliżu pieca.
Ostrożnie dodaj klopsiki do gorącego oleju, pracując partiami, aby uniknąć tłoczenia patelni. Smażyć je, obracając je od czasu do czasu łopatką, łyżką szczelinową, a nawet widelcem, przez około 4 minuty lub aż będą lekko rumiane. Użyj łyżki szczelinowej lub skimmera, aby wyjąć klopsiki na przygotowany talerz. Powtarzaj, aż wszystkie klopsiki zostaną usmażone.
Przenieść klopsiki do garnka z ragu. Powrót sos na wolnym ogniu na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i zachować sos na bardzo niskim wolnym ogniu podczas gotowania makaronu.
Przynieś bardzo duży garnek lub garnek z wodą do toczącego się wrzenia i soli obficie. Ostrożnie upuść każde "gniazdo" maccheroni do wrzącej wody i wymieszaj, aby oddzielić pasma. Przykryć garnek, aż woda wróci do wrzenia, a następnie odkryć i gotować przez zaledwie kilka minut, lub do bardzo al dente. Posmakuj nici, aby upewnić się, że są lekko niedogotowane.
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania.
Odsączony makaron przekładamy do garnka i nakładamy na niego ok. 2/3 sosu. Delikatnie wrzucić makaron i sos, aby dokładnie połączyć, dodając plusk lub dwa wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby poluzować SOS.
Przełożyć ubrany makaron do rozgrzanej miski lub płytkich pojedynczych misek i łyżką pozostałego sosu na wierzchu.
Posypać odrobiną Parmigiano i podawać natychmiast. Podaj dodatkowy ser przy stole, wraz z małą miseczką chiles.