Ugotuj książkę: Bayona Extra-Cheesy Spoon Bread
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jaj, ząbki czosnku, mąki kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Gotuj książkę: Cheesy Herbed Popovers, Serowy Chleb Kukurydziany Łyżka, oraz Serowy Chleb Kukurydziany Łyżka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło 2-quart zapiekanka lub 8 poszczególnych ramekins i płaszcz z bułką tartą. Wytrząśnij nadmiar okruchów.
Roztopić masło w 2-litrowym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, przez około 5 protokół.
Dodać mleko i doprowadzić prawie do wrzenia.
Ubić mąkę kukurydzianą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, stale ubijając, aż mieszanina zgęstnieje, około 5 minut. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
W czystej misce ubij białka, aż będą sztywne, ale nadal kremowe.
Ubij żółtka do mieszanki mąki kukurydzianej, a następnie złóż białka, jedną trzecią na raz. Złożyć ser i wlać do zapiekanki lub łyżki do ramekin.