Udka z kurczaka Nacho
Udka z kurczaka Nacho trwają około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 54 g białka, 59 g tłuszczu i łącznie 1168 kalorii. Za 2,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 6 osób. Jeśli masz pod ręką udka z kurczaka, salsę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 32 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 88% wyniku, co jest spektakularnym wynikiem. Wypróbuj kurczaka Nacho, kurczaka Nacho i Dip z kurczaka Nacho, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Do dużej miski wsyp mąkę.
Do drugiej dużej miski włóż pokruszone chipsy, a w trzeciej misce roztrzep jajka. Obtocz podudzia w mące. Zanurzaj pojedynczo każdy udek w ubitym jajku i obtaczaj w pokruszonych frytkach, aż się pokryją.
Umieścić na blasze do pieczenia, aż będzie gotowy do smażenia.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Napełnij duży garnek 3-calowym olejem roślinnym i podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu wskaże temperaturę 350 stopni F. Pracując partiami, smaż podudzia na złoty kolor i ugotowane przez około 15 minut.
Odsączyć na ręcznikach papierowych i doprawić solą. (
Pozwól, aby olej powrócił do temperatury 350 stopni F pomiędzy partiami.)
Ułóż udka na dużym żaroodpornym talerzu i posyp serem.
Piec, aż ser się roztopi, około 4 minut. Na wierzch połóż salsę, guacamole i marynowane papryczki jalapenos.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Riesling, Sparkling Rose
Nachos świetnie komponuje się z Pinot Noir, winem musującym i Rieslingiem. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.