Tuńczyk Z Pieczonym Sosem Tatarskim Jalapeño

Tuńczyk Z Pieczonym Sosem Tatarskim Jalapeño
Tuńczyk z pieczonym sosem tatarskim Jalapeño może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 471 kalorii, 40g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 6,25 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, sok z limonki, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciastka krabowe z sosem tatarskim Jalapeño-Limonka, Paszteciki z tuńczykiem i czerwoną papryką z domowym sosem tatarskim, oraz Rollo de Salmon Ahumado Con salsa Tartar Y Lentejas (Rolada z wędzonego łososia z sosem tatarskim i soczewicą) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw jalapeos nad palnikiem gazowym na średnim ogniu lub na blasze do pieczenia pod brojlerem. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż znaki skóry na całym, 6 do 7 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
2
Umieść chiles w papierowej torbie lub misce (przykryj plastikiem) i pozwól im na parę. Tymczasem, w małej misce, ubić majonez, szalotki, kolendra, sok z limonki i 2 Tbs. oleju roślinnego. Nożem stołowym zeskrobać zwęgloną skórę z jalapeos. Odrzuć łodygi, rdzenie i nasiona i posiekaj jalapeos drobno. Wymieszać około połowy jalapeos do sosu, doprawić do smaku solą i dodać więcej jalapeos do smaku może nie chcesz używać ich wszystkich. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania. W małej misce, połączyć kminek, 1-1 / 2 łyżeczki. sól i pieprz. Rub mieszaninę po obu stronach steków z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podgrzać pozostałe 2 Tbs. olej roślinny w 12-calowej, wytrzymałej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj steki z tuńczyka i podsmażyć, aż rumiane na pierwszej stronie, o 2 protokół. Flip i gotować, aż rumiane na drugiej stronie, o 2 protokół więcej (tuńczyk nadal będzie surowy w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Pozostaw tuńczyka na 2 minuty i bardzo ostrym nożem pokrój go w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Podawać z sosem jalapeo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1
Kalorie
1
570, tłuszcz
2
29, Kalorie Tłuszczowe
1
250, Tłuszcze Nasycone
2
4, białko
3
72, Tłuszcz Jednonienasycony
4
7, węglowodany
5
630, Cholesterol
6
155, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
3, Tłuszcz Wielonienasycony
2
7, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn