Tureckie Jagnięce Kebaby
Tureckie kebaby jagnięce mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,75 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 25g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś nogę jagnięciny, pietruszkę z płaskim liściem, pieprz urfa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tureckie Kebaby Z Jagnięciną I Bakłażanem, Grillowane Jagnięce Kebaby Z Tureckimi Smakami, oraz Ugotuj książkę: mielone jagnięce kebaby z turecką ostrą papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej palniki na wysokich, pokrytych, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanego.
Cebulę, pietruszkę, pomidora, oregano, paprykę Urfa i Maras wymieszać, 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli.
Jagnięcinę osuszyć, następnie wrzucić z czarnym pieprzem, 1 łyżką oleju i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i nawlec 4 kostki jagnięce na każdy szaszłyk, pozostawiając trochę miejsca między kostkami.
Posmaruj lavash (po obu stronach) pozostałymi 3 łyżkami oleju i przełóż na talerz.
Grill jagnięcy, przykryty tylko przy użyciu grilla gazowego, na lekko naoliwionym stojaku do grilla, obracając się raz, aż do średnio rzadkiego, łącznie 6 do 8 minut.
Przełożyć szaszłyki jagnięce na talerz i przykryć folią, aby się ogrzały.
Grill lavash, pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, przewracając raz, aż tylko podgrzane i lekko rumiane, ale nadal elastyczne, o 45 sekund łącznie.
Usunąć jagnięcinę ze szaszłyków i podzielić na kawałki lavash. Jagnięcinę top z mieszaniną pomidorów i zwinąć lavash do załączania jagnięciny.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, jagnięcinę można grillować na dużej dobrze przyprawionej patelni grillowej (bez tłoczenia)na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, około 8 minut w sumie dla średnio rzadkich. Lavash można podgrzewać w 4 partiach na patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, łącznie około 1 minuty na partię. Owinąć w folię, aby utrzymać ciepło.* Dostępne na rynkach Bliskiego Wschodu i Kalustyan ' s (212-685-3451).