Turcja Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1069 kalorii, 47g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 334 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz tortille z mąki, masło, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 97%. Podobne przepisy to Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Turcja Enchiladas, oraz Turcja Enchiladas.
Instrukcje
1
W dużej misce, połączyć pomidory, cebula, ancho i chili arbol, czosnek, seler, marchew, kolendra, kminek, i koperek i mieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem, a następnie przełożyć na patelnię, w której upieczesz indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
¼ łyżeczki Oregano
Koper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Piecz indyka według Twojego przepisu. Jak indyk piecze, jego soki i tłuszcz będzie kapać i gotować składniki sosu enchilada. (Pamiętaj, że jeśli podlewasz indyka sokami z indyka, będą one przyprawione składnikami sosu enchilada. Aby uniknąć aromatyzowania indyka w ten sposób, podlewaj roztopionym masłem, bulionem z indyka lub kurczaka lub bulionem z kurczaka o niskiej zawartości sodu-lub ich kombinacją.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
SOS Enchilada
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Kiedy wyjmiesz indyka z piekarnika, aby odpocząć, sprawdź, czy warzywa są miękkie i jeśli to konieczne, zwróć je do piekarnika, aby zakończyć gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pracując partiami, przenieść mieszaninę enchilada do robota kuchennego lub blendera i proces do gładkiej-jeśli to konieczne, użyj kilku rozprysków wody, aby poluzować lub rozrzedzić mieszaninę i utworzyć gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: SOS enchilada można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni lub zamrażać, do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Enchilada
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i masło 2 (9-przez 13-cala) naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Na dnie każdego naczynia rozprowadzić około 1 szklanki sosu enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Enchilada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Wybierz mięso z pozostałej tuszy indyka i przelej do dużej miski—potrzebujesz około 4 szklanek mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Resztki Turcji
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać połowę pozostałego sosu enchilada, wraz z pół queso fresco i pół queso Chihuahua, i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Enchilada
Queso Fresco
5
Na powierzchni roboczej rozłóż około 1 szklanki nadzienia z indyka na dolnej połowie 1 tortilli i zwiń go w stylu burrito, składając po bokach, aby je zamknąć. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniem. Ułóż enchiladas szczelnie w 2 przygotowanych naczyniach do pieczenia, a następnie przykryj pozostałym sosem, a następnie pozostałymi queso fresco i queso Chihuahua. DO AHEAD: Enchiladas z indyka można zmontować do tego momentu, przykryć i schłodzić do 24 godzin lub zamrozić do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso Fresco
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Drażetki Z Białą Perłą
6
Przykryć enchiladas folią i piec, aż ser się stopi i sos jest zagęszczony i ciemny, o 1 godzinę.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.