Turcja Chile Verde

Turcja Chile Verde
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do skrzynki receptury, Turcja Chile Verde może być przepis należy spróbować. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 394 kalorie. Ten przepis służy 8. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 4 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, kolendrę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 304 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Wieprzowina Chile Verde z czerwoną salsą Chile, Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, oraz Chile Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piecz chiles poblano: piecz chiles Poblano nad palnikiem gazowym lub pod brojlerem, aż poczernieje prawie na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
2
Umieść chiles w papierowej torbie, Zamknij torbę i pozwól chiles parować we własnym ogniu przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
3
Usuń chiles z torby, Usuń zwęgloną skórę, łodygę i nasiona. (Krok po kroku, zobacz jak upiec paprykę chile nad płomieniem gazowym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
4
Broil tomatillos: 
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
5
Usuń łuski papieru z Tomatillo. Tomatillo spłukać wodą (mogą być trochę lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
6
Pokroić pomidory na pół i ułożyć ścięte bokiem do dołu na patelni wyłożonej folią aluminiową. Wrzucić ząbki czosnku (skórki na) w Tomatillo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TomatillosTomatillos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
7
Gotować pod brojlerem, aż lekko rumiane, o 5-7 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
8
Pozostaw do ostygnięcia w dotyku, a następnie usuń ząbki czosnku ze skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Zrób salsę verde: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
10
Umieść pomidory, czosnek, Jalapeno, poblanos, kolendra, sól, sok z limonki i cukier w blenderze. Zacznij na małej prędkości, a następnie zwiększyć prędkość blendera i przecier do gładkiej. Odstawić (można zrobić dzień do przodu i przechowywać w lodówce, aż potrzebne).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
TomatillosTomatillos
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Dojrzały Ser Z Mleka KrowiegoDojrzały Ser Z Mleka Krowiego
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
11
Przygotować mięso z indyka: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
12
Pokroić mięso z indyka na kawałki od 1 do 1 1/2 cala, odcinając i odrzucając wszelkie twarde kawałki chrząstki lub duże kawałki tłuszczu. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym (6 do 8 qt) holenderski piekarnik lub patelni na wysokim boku sauté na średnim wysokim lub wysokim ogniu (wystarczająco gorąco, aby zgrzać mięso).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Pracując partiami, aby nie tłoczyć patelni (zatłoczona patelnia utrudnia mięso do brązowienia), podsmaż kawałki indyka ze wszystkich stron (nie mieszaj mięsa na patelni, dopóki nie będą dobrze zarumienione).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Wyjąć łyżką szczelinową do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podsmaż cebulę, dodaj czosnek: 
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj posiekaną cebulę i kminek do garnka i gotuj, mieszając i skrobając wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, aż cebula będzie przezroczysta (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Dodać czosnek, gotować przez 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
7
Dodaj indyka, SOS tomatillo, bulion, przyprawy do garnka: powrót indyka do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodaj sos tomatillo i rosół z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
TomatillosTomatillos
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Dodaj proszek chipotle, oregano, liście laurowe i zmielony goździek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Chipotle Chile PieprzMielony Chipotle Chile Pieprz
Goździki MieloneGoździki Mielone
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
10
Dodaj łyżeczkę soli i trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
(duża Tuba)(duża Tuba)
11
Gotować na wolnym ogniu 3 do 4 godzin: doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, i zmniejszyć ogień do niskiej (na tyle, aby utrzymać niskie gotowanie), podczas gdy garnek pozostaje odsłonięty. Gotować przez 3 do 4 godzin, nieosłonięte, aż indyk będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
12
Jeśli w pewnym momencie uważasz, że zbyt dużo płynu odparuje, przykryj patelnię. W przeciwnym razie trzymaj to odkryte. Chcesz, aby sos stał się bardziej skoncentrowany. Dostosuj przyprawy do smaku. Być może trzeba dodać więcej soli, niż można by się spodziewać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Podawać w misce, z posiekaną świeżą kolendrą, i boki, takie jak posiekane awokado, cienko pokrojone sałata, która została doprawiona octem i solą, plasterki rzodkiewki, cienką śmietaną lub crema Fresca, i świeżo podgrzewane tortille lub chipsy tortilla. Lub podawać z ryżem i fasolą, lub zawinięte w dużej tortilla mąki, burrito stylu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeża Kolendraświeża Kolendra
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Cava Mestres Reserva Brut 1312. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn