Tunezyjska jagnięcina z szafranem (Keleya Zaara)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tunezyjskiej jagnięciny z szafranem (Keleya Zaara). Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 392 kalorie, 35g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól i pieprz, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tunezyjskie Klopsiki Jagnięce, Tunezyjski gulasz z jagnięciną i pigwą przepis, oraz Tunezyjskie Kotlety Jagnięce I Chard dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, o 5 protokół. Doprawić szafranem, solą i pieprzem do smaku, wszystko wymieszać z wyjątkiem 1/4 szklanki cebuli i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka, około 15 minut.
Odkryć patelnię, wymieszać z masłem, i pozwolić sosu zmniejszyć 5 do 10 minut do pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wlać do naczynia.
Posypać pozostałą posiekaną cebulą i natką pietruszki.
Udekoruj cytrynowymi klinami do podania.