Tuńczyk sezamowy z Edamame i Soba

Tuńczyk sezamowy z Edamame i Soba
Tuńczyk sezamowy z Edamame i Soba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 476 kalorii, 49g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 6,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju sezamowego, kapusta Napa slaw, edamame, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Makaron Soba z Edamame i orzeszkami ziemnymi, Pikantna Soba Z Shiitakes I Edamame, oraz Makaron Soba z Shiitakes i Edamame.

Instrukcje

1
Makaron soba ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; dodać edamame przez ostatnie 3 minuty. Spłukać ciepłą wodą; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
WodaWoda
SólSól
2
Połącz 2 łyżki sosu sojowego, sok z limonki, sos chili i olej sezamowy w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać mieszaninę soba i kolendry; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
4
Połącz białe i czarne nasiona sezamu w płytkim naczyniu. Tuńczyka zalać sprayem do gotowania i równomiernie posypać solą. Po obu stronach każdego steka posmaruj sezamem, delikatnie naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
StekStek
SólSól
TuńczykTuńczyk
5
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj steki na patelnię; gotować przez 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Tuńczyka pokroić cienko na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
ZiarnaZiarna
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podawać z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino można spróbować jest Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćŚredni
Gotowe W27 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn