Truskawkowo-rabarbarowy Bellini z bazylią
Truskawkowo-rabarbarowy Bellini z bazylią to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 51 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, cukier, wino musujące i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis od Serious Eats ma 48 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sorbet Z Bazylią Truskawkową Bellini, Bezowe gniazda z bazylią pachnący kompot truskawkowo-rabarbarowy, oraz Truskawkowe Bellini dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz rabarbar, truskawki, wodę i cukier na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż owoce będą miękkie, o 5 protokół.
Usuń z ognia, dodaj duże liście bazylii i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 20 minut.
Gdy ostygnie, Usuń i wyrzuć liście bazylii.
Dodaj pozostałą mieszaninę do blendera i zmiksuj na dużej prędkości, aż będzie gładka, o 2 protokół.
Do każdej szklanki wlać 2 łyżki mieszanki, dodać niewielką ilość wina musującego do poluzowania przecieru, a następnie napełnić szklanki winem musującym.
Dekoruj każdą szklankę małymi liśćmi bazylii.