Truskawkowe Ciasto Rabarbarowe
Truskawkowe ciasto rabarbarowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten deser ma 434 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki, cukru, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Spróbuj Ciasto truskawkowo-rabarbarowe jogurtowe z sosem truskawkowo-rabarbarowym rumowym, Wyznanie # 66: właśnie próbowałem rabarbaru ... rabarbar truskawkowy kruszy, oraz Dżem Truskawkowo-Rabarbarowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby skorupa: w dużej misce, połączyć mąkę i sól.
Umieść 1/2 szklanki oleju w 1 filiżance wielkości miarki i top z 6 łyżek mleka. NIE MIESZAĆ!
Wlać olej i mleko na mąkę i zmiksować widelcem, aż uformuje kulkę ciasta. Ciasto podzielić na 2 kulki.
Umieść jedną kulkę na arkuszu woskowanego papieru. Wierzch z innym arkuszem woskowanego papieru i rozwałkuj, aby pasował do talerza ciasta. Powtórz z pozostałą kulką ciasta. Obierz górny papier z jednej skórki i przerzuć ciasto na talerz ciasta. Odklej papier i wciśnij ciasto. Zachowaj pozostałe ciasto na wierzchnią skórkę.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Wymieszaj rabarbar, truskawki, cukier, tapiokę, sól i gałkę muszkatołową, aż owoce będą dobrze pokryte.
Wlać nadzienie do skorupy i kropki z masłem. Przykryć wierzchnią skorupą, uszczelnić krawędzie i wyciąć trzy 1 calowe szczeliny w górnej części skorupy.
Piec ciasto w temperaturze 425 stopni F (175 stopni C) przez 20 minut. Obniżyć temperaturę do 375 stopni F (190 stopni C) i piec przez dodatkowe 20 minut.
Niech ciasto ostygnie przed cięciem.