Truskawki z sosem Marsala i cytryna
Jeśli 3,33 zł za porcję spada twój budżet, truskawki z Marsalanem i sosem cytrynowym mogą być spektakularne bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz amaretti, wino marsala, gałka muszkatołowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 1 minuta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, La Madeleine Strawberries Romanov-truskawki podane ze wspaniałym sosem brandy, oraz Kurczak Cytrynowo-Bazyliowy Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu: w małym rondelku połączyć wino, cukier, skórkę z cytryny i sok z cytryny na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, 25 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z gałką muszkatołową. Pozostaw sos do ostygnięcia przez 30 minut. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem (może być wykonane 3 dni wcześniej).
Sposób podania: łyżkę lodów przełożyć na 4 miseczki deserowe i ułożyć truskawki na wierzchu.
Skropić sosem, a na wierzchu pokruszone ciasteczka.