Truskawki z sosem Marsala i cytryna

Truskawki z sosem Marsala i cytryna
Jeśli 3,33 zł za porcję spada twój budżet, truskawki z Marsalanem i sosem cytrynowym mogą być spektakularne bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz amaretti, wino marsala, gałka muszkatołowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 1 minuta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, La Madeleine Strawberries Romanov-truskawki podane ze wspaniałym sosem brandy, oraz Kurczak Cytrynowo-Bazyliowy Marsala dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu: w małym rondelku połączyć wino, cukier, skórkę z cytryny i sok z cytryny na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z gałką muszkatołową. Pozostaw sos do ostygnięcia przez 30 minut. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem (może być wykonane 3 dni wcześniej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Sposób podania: łyżkę lodów przełożyć na 4 miseczki deserowe i ułożyć truskawki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
GelatoGelato
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Skropić sosem, a na wierzchu pokruszone ciasteczka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 1 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn