Truskawka & biała czekolada millefeuille
Strawberry & white chocolate millefeuille może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 284 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, bazylię, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Strawberry Millefeuille, Czekolada I Banan Millefeuille, oraz Babeczki truskawkowe z truskawkową białą czekoladą.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozsypanej odrobiną cukru rozwałkuj ciasto na prostokąt nieco większy niż 28 x 30 cm. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z pergaminem do pieczenia i rozetrzyj większą ilością cukru. Użyj wałka do ciasta, aby podnieść ciasto na pergamin do pieczenia.
Rozsypać więcej cukru na ciasto i przykryć innym arkuszem pergaminu do pieczenia.
Ułożyć kolejną ciężką blachę do pieczenia (lub blachę do pieczenia obciążoną pustym naczyniem ceramicznym, jeśli twoje nie są ciężkie) na wierzchu i piec przez 25-30 minut, aż ciasto będzie złote i chrupiące, a następnie odstawić do ostygnięcia.
Aby zrobić nadzienie, przełóż krem do miski z 3 łyżkami cukru i nasionami wanilii. Lekko ubijać, aż krem po prostu utrzyma swój kształt i odstawić. Truskawki pokroić w ćwiartki i odstawić kilka na sałatkę, a resztę pokroić na 3 lub 4 kawałki. Bazylia drobno pokroić, następnie złożyć przez śmietanę z posiekanymi truskawkami i skórką z cytryny, a następnie schłodzić do czasu potrzebnego.
Gdy ciasto ostygnie całkowicie przyciąć krawędzie, tworząc schludny prostokąt 28 x 30 cm.
Pokrój na 3 równe prostokąty, aby uzyskać dokładnie ten sam rozmiar, pokrój jeden, a następnie połóż go na pozostałej części ciasta i użyj go jako prowadnicy do następnego prostokąta, a następnie powtórz.
Aby złożyć millefeuille, ułożyć jeden prostokąt ciasta, dodać połowę śmietany i mieszanki truskawkowej i spłaszczyć tylną łyżką.
Drugą warstwę ciasta ułożyć na wierzchu i delikatnie docisnąć. Drobno zetrzeć połowę białej czekolady i wymieszać z pozostałą śmietaną.
Nałożyć ostatnią warstwę ciasta i delikatnie docisnąć tak, aby nadzienie zaczęło się wybrzuszać na brzegach.
Użyj noża do palety, aby wygładzić nadzienie wzdłuż boków, aby było wyrównane z krawędziami ciasta i wypełniło wszelkie luki.
Dodać rozmaz nadzienia na przeciętych krawędziach ciasta, aby pomóc startej czekolady trzymać. Na wierzchu zetrzeć czekoladę. Najprostszym sposobem, aby uzyskać startą czekoladę, aby przykleić się do boków, jest pomoc przy użyciu noża do palety.
Wymieszaj zarezerwowane truskawki i małe liście bazylii, aby zrobić prostą sałatkę.
Aby służyć, ostrożnie pokroić millefeuille na 6 równych kawałków. Podczas cięcia, przytrzymaj millefeuille razem, umieszczając palec po obu stronach ostrza.
Umieść kawałek millefeuille z boku każdej płytki. Łyżka mały stos sałatki truskawkowej po przeciwnej stronie talerza i służyć.