Trufle świąteczne
Holiday Truffles to przystawka dla 84 osób. Za 43 centy za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 10 g tłuszczu i łącznie 179 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką barwnik spożywczy w paście, cukierki miętowe, kokos i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. 15-minutowe zdrowe trufle z ciemnej czekolady , trufle czekoladowe z alkoholem i trufle czekoladowe bez nabiału są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W naczyniu nadającym się do użycia w kuchence mikrofalowej rozpuść jedno opakowanie chipsów; mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj 3/4 szklanki mleka i dobrze wymieszaj. Wymieszaj z ekstraktem pomarańczowym. Powtórz dwukrotnie, dodając ekstrakt z mięty pieprzowej do jednej porcji i ekstrakt z migdałów do drugiej.
Przykryj i odstaw do lodówki na 45 minut lub do momentu, aż masa będzie na tyle twarda, że można będzie z niej uformować kulki o średnicy 2,5 cm.
Umieścić na trzech oddzielnych blachach do pieczenia wyłożonych papierem woskowanym. Schłodzić przez 1-2 godziny lub do momentu, aż stwardnieją.
Zanurz trufle o smaku pomarańczowym dwukrotnie w białej polewie cukrowej; pozwól, aby nadmiar spłynął.
Położyć na papierze woskowanym; odstawić do stężenia.
Zanurz trufle o smaku mięty pieprzowej w polewie z gorzkiej czekolady; pozwól, aby nadmiar spłynął.
Posyp cukierkami miętowymi.
Zanurz trufle o smaku migdałowym w gorzkiej czekoladzie; pozwól, aby nadmiar czekolady spłynął.
Posyp migdałami lub wiórkami kokosowymi. Zabarw białą powłokę barwnikiem spożywczym; polej białymi truflami, jeśli chcesz.