Trufle czekoladowe, orzechowe i pomarańczowe
Czekoladowe, orzechowe i pomarańczowe trufle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz frangelico, miód kasztanowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czekoladowe Trufle, Czekoladowe Trufle, oraz Czekoladowe Ciasto Z Orzechami Laskowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić orzechy laskowe i skórkę pomarańczową do robota kuchennego i proces aż bardzo drobno zmielone.
Wlać cukier, miód i wodę do rondla ustawionego na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Pozostawić do pęcherzyków i piany, mieszając w sposób ciągły, przez 6 minut, lub aż wszystkie granulki cukru rozpuszczą się całkowicie i mieszanina zgęstnieje do spienionego syropu. Wyłącz ogrzewanie.
Wlać jeszcze gorący syrop cukrowy na zmielone orzechy laskowe, zamknąć Robot kuchenny i proces przez dwie do trzech minut. Kontynuuj przetwarzanie i wlej ekstrakt z Frangelico, Grand Marnier i orzechów laskowych do rurki podajnika robota kuchennego po jednej łyżce stołowej lub do momentu, aż mieszanina rozrzedzi się i stanie się lekko płynna. Wrzucić do proszku kakaowego i kontynuować przetwarzanie przez kolejne 3 do 4 minut, aż mieszanina stanie się całkowicie gładka i jednolita.
Przenieść słodzone i przyprawione mieszaniny orzechów laskowych do miski, przykryć szczelnie, i przechowywać w lodówce na noc, 8 do 12 godzin.
Wyjmij miskę z lodówki i wyjmij 1 łyżkę mieszanki orzechów laskowych, uformuj kulkę i zanurz ją w cukrze cukierniczym lub kakao w proszku. Kontynuuj pracę, dopóki nie wyczerpiesz ciasta. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni i podawać schłodzone.