Trufle Cynamonowe
Cynamonowe trufle mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz masło, zmielony cynamon, śmietanę do bicia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to SRC: trufle jabłkowe cynamonowe, Trufle Czekoladowo-Cynamonowe, oraz Cynamonowe Trufle Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Linia ciastka arkusz z folią lub pergaminem. W ciężkim rondlu 2-quart, roztopić kawałki czekolady i masła na małym ogniu, stale mieszając; usunąć z ognia.
Wymieszać z bitą śmietaną, wanilią i cynamonem. Przechowywać w lodówce 30 do 60 minut, często mieszając, tylko do czasu, aż wystarczająco twarde, aby zwinąć w kulki.
Upuść mieszaninę za pomocą łyżek stołowych na arkusz ciastek. Kształt w kulki. (Jeśli mieszanina jest zbyt lepka, przechowywać w lodówce, aż wystarczająco twarde do kształtu.) Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do firmy.
Połowę trufli posypać cukrem pudrem, a połowę kakao. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia.
Trufle wyjąć z lodówki około 30 minut przed podaniem; podawać w temperaturze pokojowej.