Tropikalne miski do musli
Tropikalne miski musli wymagają około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 809 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz dzbanek jogurtu naturalnego, krystalizowanego imbiru, orzechów i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tropikalne Musli, Zdrowe Jagodowe Miski Śniadaniowe Muesli, oraz Grillowane Tropikalne Miseczki Z Kurczakiem.
Instrukcje
Masło, miód i szczyptę soli umieścić w małym rondlu, a następnie rozpuścić na średnim ogniu. Przełóż płatki owsiane, mieszane orzechy, kokos i wanilia do dużej miski, a następnie wlej roztopioną mieszaninę masła i mieszaj, aż wszystko będzie dobrze pokryte.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Lekko posmarować dużą blachę do pieczenia masłem. Wyłożyć mieszankę musli na tacę i rozprowadzić do równomiernego przykrycia.
Piec w piekarniku przez 10 minut, a następnie za pomocą łyżki ostrożnie wrzucić mieszaninę wokół. Należy zachować szczególną ostrożność, aby dostać się do rogów, ponieważ mogą one zaczynać się brązowo. Gotować przez 5-10 minut więcej, aż mieszanina zmieni kolor na jasnobrązowy. Teraz wymieszaj suszone owoce i imbir, jeśli używasz. Pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 1 miesiąca.
Aby służyć, łyżka jogurt do 4 miseczki. Obrać mango i, przecinając wokół kamienia, cienko pokroić. Przekładamy do miseczek razem z jagodami, następnie rozsypujemy na chrupiącym musli.