Tropikalne Ciasto Sorbetowe
Tropikalny tort Sorbetowy to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 411 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz angel food cake, kokos, sorbet ananasowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Sorbet Tropikalny, Sorbet Tropikalny Last Minute, oraz Sorbet Guanabana z owocami tropikalnymi.
Instrukcje
Zawiń ciasto w folię i zamrozić na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 163°.
Rozłóż kokosa w jednej warstwie na blasze do pieczenia i tosty, aż lekko rumiane, 13 do 15 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Niech sorbet stać w temperaturze pokojowej przez 15 minut, aby zmiękczyć. (Czasy stania mogą się różnić; sorbet powinien być wystarczająco miękki, aby rozprzestrzeniać się za pomocą szpatułki lub noża do masła.) Za pomocą ząbkowanego noża pokroić ciasto poziomo na 4 równe warstwy.
Ułożyć dolną warstwę ciasta na talerzu. Za pomocą małej szpatułki przesuniętej rozłóż sorbet brzoskwiniowy w równej warstwie na cieście. Na wierzchu drugą warstwę ciasta, lekko dociskając i równomiernie rozprowadzić sorbetem malinowym. Na wierzchu trzecią warstwę ciasta, lekko naciskając i równomiernie rozprowadzić sorbetem ananasowym. Wierzch pozostałą warstwą ciasta. Owinąć ciasto w folię i zamrozić na co najmniej 4 godziny.
Za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością ubijać śmietanę, aż stanie się spieniona; stopniowo dodawać cukier cukierniczy, sok z limonki i skórkę, w razie potrzeby, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty.
Rozłóż bitą śmietanę na wierzchu i bokach ciasta. Delikatnie docisnąć kokosa na boki ciasta; wierzch posypać równomiernie kokosem. Zamrozić na 1 godzinę.