Tres Leches Tort
Tres Leches ciasto wymaga ok. 4 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten deser ma 573 kalorie, 11g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 95 centów za porcję. 77 osób ucieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Kilka osób bardzo lubi to Południowoamerykańskie danie. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Mieszanka proszku do pieczenia, ciężkiej śmietany, skondensowanego mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tres Leches de Ron con Chocolate (ciasto czekoladowe Tres Leches), oraz Tres Leches Tort podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj i mąkę 10-calową patelnię z wysokimi bokami 2-calowymi, a następnie wyłóż papierem pergaminowym. Posmaruj pergaminem.
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w średniej misce. Odłóż na bok.
W dużej misce miksującej, za pomocą miksera elektrycznego z przystawką do trzepaczki, ubić białka do spienienia. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier i ubijaj na sztywne szczyty. Ubić żółtka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Dodać mieszaninę mąki w 3 dodatkach, na przemian z pełnym mlekiem w 2 dodatkach.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Ciasto lekko schłodzić, około 10 minut, a następnie odwrócić na półmisek o 1-calowych bokach.
Wierzch ciasta przekłuć grubym szpikulcem.
W średniej misce wymieszać słodzone mleko skondensowane, mleko odparowane, 1 szklankę gęstej śmietany i Likier pomarańczowy.
Wlać mieszaninę na ciasto na ciepło. Przykryć i schłodzić do zimna, około 3 godzin lub na noc.
Pozostałą 1 szklankę śmietany i cukru pudru połączyć w średniej misce. Używając miksera elektrycznego, ubijaj krem, aż utworzą się miękkie szczyty.
Na wierzch ciasta rozłożyć bitą śmietanę i posypać mielonym cynamonem.