Tres Leches Ciasto
Przepis Tres Leches ciasto jest gotowe w około 4 godziny i 5 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 573 kalorie, 11g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, zmielony cynamon, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake), oraz Tres leches ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj i mąki 10-calowy patelni ciasto z 2-calowe wysokie boki, a następnie linii z pergaminem. Posmaruj pergamin.
Mąkę i proszek do pieczenia wymieszać w średniej misce. Odstawić.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego z mocowaniem trzepaczki, ubij białka do spienienia. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier i ubijaj na sztywne szczyty. Ubić żółtka, 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki w 3 dodatkach, na przemian z pełnym mlekiem w 2 dodatkach.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Ciasto lekko ostudzić, około 10 minut, a następnie odwrócić na talerz z 1-calowymi bokami.
Wierzch ciasta przebić grubym szaszłykiem.
W średniej misce wymieszać słodzone mleko skondensowane, mleko odparowane, 1 szklankę ciężkiej śmietany i Likier pomarańczowy.
Wlać mieszaninę na ciasto na ciepło. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin lub na noc.
Pozostałą 1 szklankę śmietany i cukru pudru wymieszać w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego ubijaj krem, aż uformują się miękkie szczyty.
Na wierzch ciasta rozprowadzić bitą śmietanę i posypać zmielonym cynamonem.