Tradycyjny" Amerykański " Klopsik

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tradycyjnych "amerykańskich" klopsików. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 316 kalorii, 23G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.8 za porcję. Mieszanka ciemnobrązowego cukru, pieprzu, sosu tabasco i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tradycyjny duszony Daikon z amerykańskiej kuchni Hiroko, All-American Down-Home Patriotic Meatloaf Sandwich, oraz Menlo Park ' s New Leaf Meatloaf-można zrobić restauracja degustacja klopsików w domu, nie jest tajemnicą, jak zrobić klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Usuń skórki z chleba i umieść plasterki w misce robota kuchennego. Proces do postaci drobnych okruchów, około 10 sekund.
Przełożyć bułkę tartą do dużej miski. Nie zastępuj suszonej bułki tartej w tym kroku, ponieważ sprawią, że klopsiki będą gumowe.
Umieść marchew, seler, żółtą cebulę, czosnek i pietruszkę w misce robota kuchennego. Proces, aż warzywa zostały mielone, o 30 sekund, zatrzymując się, aby zeskrobać po bokach miski raz lub dwa razy. (Siekanie warzyw w ten sposób oszczędza czas i zapewnia, że warzywa będą wystarczająco małe, aby gotować i nie będą chrupiące).
Warzywa przełożyć do miski z bułką tartą.
Dodaj ½ szklanki ketchupu, 2 łyżeczki suchej musztardy, wieprzowina, cielęcina, wołowina, jajka, sól, pieprz, Tabasco i rozmaryn. Używając rąk, zagniataj składniki aż do całkowitego połączenia, około 1 minuty. Tekstura powinna być mokra, ale wystarczająco ciasna, aby utrzymać kształt swobodnej formy.Ustaw stojak do pieczenia drutu w 11-na-17-calowej patelni do pieczenia.
Cut 5-by-11-calowy kawałek pergaminu, i miejsce na środku stojaka, aby zapobiec Meat loaf z upadku przez. Używając rąk, uformuj wydłużony Bochenek pokrywający pergamin.Alternatywnie można umieścić mięso na patelni Bochenek, ale lubię skorupę, która tworzy się na całej tej metodzie.
Umieść pozostałe 3 łyżki ketchupu, pozostałe 2 ½ łyżeczki musztardy i brązowy cukier w misce.
Wymieszać na gładką masę. Za pomocą szczotki do ciast obficie szczotkuj glazurę na bochenku.
Dodaj olej do średniego rondla ustawionego na dużym ogniu. Gdy olej jest dość gorący, ale jeszcze nie pali, dodaj czerwoną cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i miejscami złocista.
Dodać 3 łyżki wody i gotować, mieszając, aż większość wody odparuje. Cebula powinna być jammy.
Przełożyć je do miski, aby lekko ostygły, a następnie posypać cebulą klopsiki (ten krok jest opcjonalny).
Piecz klopsy przez 30 minut, a następnie posyp na wierzch igły rozmarynu. Kontynuuj pieczenie bochenka, aż termometr instant-read włożony do środka bochenka zarejestruje 160 stopni; o 25 minut więcej.
Schłodzić klopsiki na półce, 15 minut.