Tradycyjne Słowackie Haluski
Need a dairy free side dish? Tradycyjny Słowacki Haluski może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 371 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. 134 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ziemniaków, mąki, sera ceglanego wisconsin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest solidne. Spróbuj Święty Haluski, Haluski (kapusta i kluski), oraz Kapusta haluska i kluski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Plastry boczku osuszyć na papierowych ręcznikach. Gdy boczek jest chłodny, pokruszyć i odstawić.
Umieść ziemniaki w robocie kuchennym i proces aż puree, 2 do 3 minut.
Przełożyć do miski i wymieszać z mąką, jajkami, proszkiem do pieczenia i solą, aby uzyskać lepkie ciasto. Odstawić ciasto na bok.
Napełnij duży garnek w połowie pełen lekko osolonej wody i zagotuj. Kadzi duże łyżki lepkiego ciasta do małej deski do krojenia i za pomocą noża posiekać ciasto na kawałki wielkości łyżki; jak odciąć kawałek, wrzucić go do wrzącej wody.
Niech pierogi gotować na średnim ogniu, aż unosić, 2 do 3 protokół.
Kluski wyjąć łyżką szczelinową do dużej miski.
Posypać boczek kruszy i garść rozdrobnionego sera ceglanego na każdej partii pierogów; nadal robić, gotować i przelać pierogi do miski, posypując każdą partię boczkiem i serem ceglanym. Gdy wszystkie pierogi są wykonane, delikatnie wymieszaj haluski, aby wymieszać wszystkie składniki.