Tradycyjne Osso Buco
Tradycyjny Osso Buco może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 48g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.55 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, marchewkę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj OSSO BUCO, Osso Buco, oraz Osso Buco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Golonki cielęce lekko posmarować mąką. Roztopić masło na dużej patelni na średnim lub średnim ogniu.
Dodać cielęcinę, i gotować, aż rumiane na zewnątrz.
Dodaj dwa ząbki zmiażdżonego czosnku i cebuli na patelni; gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka. Na patelnię włożyć cielęcinę i wymieszać z marchewką i winem. Dusić przez 10 minut.
Wlać pomidory i bulion wołowy, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 1 1/2 godziny, fastrygowanie cielęciny co 15 minut lub tak. Mięso powinno być delikatne, ale nie spadać z kości.
W małej misce wymieszać natkę pietruszki, 1 ząbek czosnku i skórkę z cytryny.
Tuż przed podaniem posyp gremolatę cielęciną.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico
Ciemny rubinowy kolor, z dużą ilością aromatów czekolady, jagód i wanilii, jest treściwy i aksamitny, z dużą ilością owoców i długim, soczystym wykończeniem. Piękna z wielkiego rocznika.