Tradycyjne Mięso Gyro
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tradycyjnego mięsa Gyro. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 39g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $2.59 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka majeranku, mielonej jagnięciny, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Podobne przepisy to Mięso Gyro, Seitan Gyro Meat, oraz Mięso Gyro i sos Tzatziki.
Instrukcje
Umieścić cebulę w robocie kuchennym i proces, aż drobno posiekane. Łup cebulę na środek ręcznika, Zbierz końce ręcznika i wyciśnij płyn z cebuli.
Włożyć cebulę do miski wraz z jagnięciną i wołowiną. Doprawić czosnkiem, oregano, kminkiem, majerankiem, rozmarynem, tymiankiem, czarnym pieprzem i solą.
Dobrze wymieszać z rękami, aż do dobrego połączenia. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin, aby umożliwić smaki do mieszania.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Umieścić mieszaninę mięsa w robocie kuchennym i pulsować przez około minutę, aż drobno posiekane i mieszanina czuje lepki. Zapakuj mieszaninę mięsa do patelni bochenkowej 7x4 cala, upewniając się, że nie ma kieszeni powietrznych. Wyłożyć patelnię z wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Umieść bochenek na ręczniku, wewnątrz patelni do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika. Napełnij patelnię wrzącą wodą, aby dotrzeć do połowy boków patelni bochenka.
Piec, aż mięso żyroskopu nie będzie już różowe w środku, a wewnętrzna temperatura rejestruje 165 stopni F (75 stopni C) na termometrze mięsnym, 45 minut do 1 godziny.
Wylać nagromadzony tłuszcz i pozostawić do ostygnięcia, przed cienkim krojeniem i podaniem.