Tosty Francuskie Snow Day
Tosty francuskie snow Day mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji posiłków porannych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 42 grosze za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz masło, sól, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką ocena 15%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Porady na zdrowsze tosty francuskie + jagodowe płatki owsiane tosty francuskie, Tost Cynamonowy Crunch ® Coated Apple Faszerowane Francuskie Tosty, oraz Cynamonowy Tost Crunch® French Toast Fingers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj widelcem jajka, mleko, sól i gałkę muszkatołową, aż cała mieszanina będzie bladożółta.
Wlej to do niskiej, płaskiej patelni lub dużego, płytkiego naczynia.
Jeśli używasz angielskich muffinów, pokrój je na pół, aby mieć sześć połówek.
Niech połówki lub kromki chleba namoczyć z każdej strony w mieszaninie jaj.
Rozłóż warstwę cukru granulowanego na talerzu i zanurz obie strony chleba w cukrze.
Rozgrzać patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Umieść około pół łyżki masła na patelni i pozwól mu się rozpuścić.
Na patelni ułożyć dwie połówki muffinek lub kromki chleba. Gotować przez 2 do 3 minut z każdej strony. Wytrzyj stare masło z patelni i powtórz z pozostałymi kromkami chleba.