Toskański Pieczony kurczak i warzywa
Toskański Pieczony kurczak i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 490 kalorii, 64G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką olej, połówki piersi kurczaka, koper włoski i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Podobne przepisy to Kurczak Pieczony W Toskanii, Kurczak Toskański Pieczony Cytryną, oraz Toskańska Sałatka Makaronowa Z Grillowanymi Warzywami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pomidory pokroić wzdłuż na ćwiartki i usunąć nasiona. Przyciąć cukinię i przeciąć ją na pół w poprzek, a następnie przeciąć każdy kawałek na pół wzdłuż raz, jeśli kawałek jest cienki i dwa razy, jeśli jest grubszy, tak, że kawałki są stosunkowo jednolite.
Usunąć zewnętrzną warstwę Cebulki kopru włoskiego i wyrzucić.
Przetnij żarówkę na pół, aby każda połowa zachowała część końca łodygi.
Pokrój każdą połowę na 8 cienkich klinów, aby każdy klin był trzymany razem przez mały kawałek łodygi.
Włożyć warzywa do dużej patelni do pieczenia. Wrzucić je z 2 łyżkami oleju i 1/4 łyżeczki soli. Kawałki kurczaka ułożyć na patelni z warzywami.
W małej misce połącz 1 łyżkę oleju, 1/2 łyżeczki soli, czosnek, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Rub mieszaninę do kurczaka na patelni. Doprawić kilkoma kawałkami pieprzu.
Pieczemy w piekarniku przez 30 minut, następnie mieszamy warzywa i dodajemy rozmaryn. Gotować przez około 20 do 30 minut więcej, aż kurczak jest gotowy, a warzywa są miękkie i zaczynają brązowieć.