Tortilla z rukolą i parmezanem
Need a przystawka bezglutenowa? Tortilla z rukolą i parmezanem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Jeśli masz ziemniaki, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 26 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka CEP, rukola i parmezan, Fasola szparagowa z rukolą i parmezanem, oraz Makaron Z Awokado, Parmezanem I Rukolą.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić w plasterki, o grubości palca.
Rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni, a następnie wrzucić ziemniaki i cebulę. Kiedy zaczną skwierczeć i trochę zabarwić, wlej 225 ml wody - będzie się rozpryskiwać, więc uważaj. Ziemniaki dusić na wolnym ogniu przez 10 minut do miękkości.
Z ziemniaków wylać nadmiar płynu, następnie wrzucić jajka na patelnię, doprawić i lekko wymieszać. Powrót patelni na średnim ogniu i gotować tortilla aż ustawić z jednej strony, o 5 min.
Umieść talerz na górze patelni, przytrzymaj go mocno i zręcznie odwróć do góry nogami, aby tortilla wyszła na talerz.
Dodaj trochę dodatkowego oleju do patelni, jeśli tego potrzebuje, przed wsunięciem tortilli z powrotem, aby ugotować odwrotną stronę-potrzebuje tylko 5 minut więcej.
Tortillę wsuń na talerz i pokrój na 4 kliny. Na wierzch usypać stosem rukoli, posypać parmezanem, następnie skropić olejem i podawać.