Tortilla Espanola
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Tortillan Espanola może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. Ten przepis służy 6. 24 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz sól i pieprz, ziemniaki, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Spróbuj Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola), Tortillan Española, oraz Tortillan Española dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Ziemniaki i cebulę smażyć na oleju przez około 15 minut. Mieszać w chorizo, w razie potrzeby; gotować jeszcze pięć minut, lub do ziemniaków są miękkie i lekko rumiane i mięso jest gotowane. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Jajka ubić razem w dużej misce.
Do jajek wlać mieszankę ziemniaków i cebuli i wymieszać.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Dokładnie rozprowadzić mieszaninę równomiernie na dnie patelni. Gotować bez mieszania przez około 10 minut. Następnie umieść duży talerz na patelni, Odwróć patelnię, aby przenieść jajka na talerz. Ugotowana strona powinna być złotobrązowa. Ostrożnie przesuń tortillę z powrotem na patelnię i gotuj drugą stronę przez 5 do 10 minut.