Torta della Nonna
Torta della Nonna może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 540 kalorii, 18g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka ricotta, jajko ropa 2 żółtka, masło i oliwa z oliwek extra virgin razem, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Torta della Nonna (tort babci), Jak smakuje lekcja gotowania w kuchni: Torta della nonna, oraz Carne Asada Torta (Poc Chuc Torta).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Aby zrobić ciasto, zrobić studnię z mąki, umieścić jajko, żółtka, cukier, masło i mieszankę oliwy z oliwek w centrum i postępować tak, jak chcesz ze świeżym makaronem, tj. przynieść mąkę kawałek po kawałku, aż płyn w dobrze jest wystarczająco gęsty, aby zebrać razem z rękami. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie, a następnie pozostaw na 10 minut.
W międzyczasie wykonaj nadzienie, mieszając ricottę, orzeszki piniowe, cukier, skórkę z cytryny, sok i jajka w misce do uzyskania kremowej konsystencji.
Aby złożyć, rozwałkuj ciasto, tworząc dwa 12-calowe okręgi.
Umieść jeden okrąg w dół, aby wyrównać dno i boki patelni.
Rozprowadzić mieszaninę ricotta równomiernie na tej warstwie.
Na wierzch ułożyć pozostały krąg ciasta i uszczypnąć krawędzie.
Wstawić do piekarnika i piec przez 35 do 40 minut.
Wyjąć i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z vin santo z Cappezzana.