Torta De Polenta

Torta De Polenta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Torta de Polentan. Jedna porcja tego dania zawiera około 130g białka, 345g tłuszczu i w sumie 4913 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 1 i kosztuje 20,06 zł za porcję. 6 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 55 minut. Jeśli masz pod ręką czosnek, wywar z kurczaka, pieczoną paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 82%, to danie jest ogromne. Polenta Torta, Polenta Torta, oraz Polenta Torta są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Lekko naoliwić 8-calową okrągłą formę do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
2
Zagotuj bulion z kurczaka i masło w dużym rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Ubij polentę stałym strumieniem i zmniejsz ogień do średniego. Dusić, ciągle mieszając, aż polenta zgęstnieje, a ziarna będą miękkie, 20 do 30 minut. Zachowaj ostrożność podczas mieszania polenty, może to spowodować oparzenia, gdy bąbelki pękną i wyślą gorącą polentę w powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Gdy ziarna polenty zmiękną, dodaj czosnek, pieczoną paprykę, prosciutto, ser mozzarella, parmezan, ser Gruyere i liście szałwii; gotuj i mieszaj przez dodatkowe 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i wlej do przygotowanej formy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
GruyereGruyere
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
ProsciuttoProsciutto
PolentaPolenta
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
5
Wstaw do lodówki i schłódź, aż będzie twarda, około 1 godziny.
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłóż blachę do pieczenia arkuszem folii aluminiowej i lekko posmaruj olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Rozłóż polentę na desce do krojenia i pokrój na 8 klinów. Ułóż plastry na przygotowanej blasze do pieczenia, aby plastry się nie stykały.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż brzegi zaczną się brązowieć, a polenta będzie gorąca w środku, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia70
Magazyn