Tort Z Dżemem Tennessee
Tennessee Jam ciasto może być dobry przepis, aby rozszerzyć swój repertuar deser. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 233 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka jaj, dżem z jeżyn, przyprawa ciasto mix, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tennessee Lemonade, Smakołyki Tennessee, oraz Tennessee Meatloaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokonać pierwsze 6 składników przy niskiej prędkości mikserem elektrycznym przez 1 minutę. Zeskrobać boki i bić ze średnią prędkością 2 Więcej minut, aż dobrze wymieszać, zatrzymując się, aby zeskrobać boki, w razie potrzeby.
Wlać ciasto równomiernie do 2 (9-calowych) okrągłych tortownic.
Piec w temperaturze 350 przez 26 do 28 minut lub aż ciasto będzie jasnobrązowe i sprężyste po naciśnięciu palcem.
Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu przez 10 minut.
Wyjąć z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.
Jedną warstwę ułożyć na półmisku, a na wierzchu rozprowadzić 1/2 szklanki dżemu.
Rozgrzany szybki karmelowy lukier rozprowadzić płynnie na dżemie. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Wierzch i boki ciasta rozprowadzić z pozostałym szybkim lukrem karmelowym, szybko pracując, zanim lukier stwardnieje. (Jeśli lukier staje się zbyt trudny do rozłożenia, umieść go na małym ogniu przez 1 minutę, stale mieszając.)
Odstawić ciasto na 10 minut.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy dżemu jeżyn Knott ' s Berry Farm.