Tort z czerwonego aksamitu dla mamy
Tort z czerwonego aksamitu dla mamy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 932 kalorie. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 120 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz sól, maślankę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Rolada Z Czerwonego Aksamitu, Tort z czerwonego aksamitu z klasycznym czerwonym aksamitnym lukrem, oraz Red Velvet Tres Leches Cake {Red Velvet Week} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 9-calowe patelnie do ciast. W misce przesiać mąkę tortową z sodą oczyszczoną.
Rozgnieść warzywa z 1 1/2 szklanki cukru w dużej misce, aż dokładnie połączone, i mieszać w jajkach, jeden na raz.
Wlać czerwony barwnik spożywczy do małej miski i wypełnić pusty pojemnik na barwniki spożywcze wodą; dodać wodę do barwnika spożywczego. Wymieszaj kakao w proszku, aby uzyskać pastę i wymieszaj pastę z mieszaniną skracającą.
Wymieszaj maślankę, sól, ekstrakt waniliowy i ocet jabłkowy w misce i wymieszaj z kolorową mieszanką skracającą, na przemian z mieszanką mąki, aż do dobrego połączenia. Zeskrobać ciasto na przygotowane Patelnie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 30 do 35 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia ciasta.
Aby lukier, ubić razem mleko i mąkę uniwersalną w rondlu, aż mieszanina będzie wolna od grudek i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Gotować, stale ubijając, aż mieszanina będzie gęsta, około 1 minuty.
Wlać zagęszczony sos do miski i schłodzić do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 30 minut. Gdy ostygnie, umieścić masło do mieszaniny, i ubić mikserem elektrycznym do połączenia; dodać ekstrakt waniliowy i 2 szklanki cukru do miski, i ubić mikserem ustawić na średniej prędkości, aż lukier jest lekki i puszysty, o 3 protokół.