Tort z ciemnej czekolady z kolczastym Coulis jeżyny
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 675 kalorii, 8G białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kolczaste coulis jeżyny, półsłodkie chipsy czekoladowe, cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorzka czekolada z bitą śmietaną, Dark & squidgy chocolate torte, oraz Gorzka Czekolada-Bourbon Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Patelnia sprężynowa o średnicy 9 cali z margaryną; dno linii z pergaminem. Wymieszać 1 2/3 szklanki chipsów czekoladowych i 3/4 szklanki margaryny w średnim rondlu na małym ogniu, aż będzie gładka.
Ubić w kakao i espresso. Fajne 10 minut.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić jajka i cukier w dużej misce na dużej prędkości, aż gruby, o 6 protokół. Złożyć w mieszaninie czekolady.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec torte aż suche i popękane na górze i tester włożony do środka wychodzi z niektórych wilgotne ciasto dołączone, o 42 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku 1 godzinę (środek spadnie). Używając szpatułki, naciśnij podniesione krawędzie, aby góra była równa.
Wytnij wokół boków patelni; usuń boki.
Umieść talerz na szczycie torte i odwróć na talerz.
Zdjąć dno patelni; odkleić papier i całkowicie ostudzić torte.
Wymieszaj pozostałą 1 szklankę (6 uncji) czekolady i 1/4 szklanki margaryny w małym rondlu na małym ogniu, aż będzie gładka (nie przegrzewaj).
Ubij w 2 łyżkach coulis z jeżyn. Chłodna glazura 15 minut.
Wlać glazurę do środka torte. Gładki wierzch z łopatką, dzięki czemu część glazury spływa po bokach. Przechowywać w lodówce odkryte, aż glazura jest ustawiona, o 1 godzinę. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Tort pokroić w kliny; łyżka coulis obok.
Udekoruj miętą i jagodami, w razie potrzeby.