Tort Wielkanocny Zajączek
Przepis Ciasto wielkanocne Zajączek jest gotowy w około 2 godziny i 10 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten deser ma 379 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Jeśli masz gumdrops, kolor żywności, kokos, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Wielkanocny Zajączek, Ciasto Marchewkowe Zajączek Wielkanocny, oraz Czekoladowe Ciasto Wielkanocne Zajączek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Zrobić, piec i fajne ciasto zgodnie z zaleceniami na polu na dwa 8-calowe lub 9-calowe okrągłe Patelnie.
Zarezerwuj 1 warstwę do innego użycia lub do zrobienia drugiego królika.
Wytnij 1 warstwę na pół, jak pokazano na schemacie. Ułóż połówki razem z lukrem, aby uzyskać ciało.
Umieść ciasto pionowo na ciętej krawędzi na tacy.
Wytnij wycięcie około jednej trzeciej drogi do jednego końca ciała, aby utworzyć głowę (mały koniec), jak pokazano na schemacie (szablon można znaleźć pod wskazówkami poniżej). Przymocuj połowę wycinka z ogona za pomocą wykałaczek. Mróz z pozostałym lukrem, zaokrąglony korpus po bokach.
Posypać 1 szklanką kokosa.
Wytnij uszy z papieru budowlanego; końce owijania, które zostaną włożone do ciasta z plastikową folią spożywczą. Naciśnij w wycięcie na górze. Używaj żelków do oczu i nosa.
Wstrząśnij 1 szklanką kokosa i 3 krople koloru spożywczego w szczelnie przykrytym słoiku, aż równomiernie przyciemni. Otoczyć króliczka przyciemnianym kokosem.
W razie potrzeby dodaj dodatkowe żelki.
Przed podaniem wyjąć uszy, folię i wykałaczki. Przechowywać luźno przykryte.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.