Tort Warstwowy Z Czarnej Perły

Tort Warstwowy Z Czarnej Perły
Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 818 kalorii. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, jajka, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto warstwowe czarno-białe, Black Forest Cherry Layer Cake, oraz Czarne figi Genua z bizonem Mozarella " a la Pearl dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść czekoladę w średniej misce. Przynieś śmietanę, imbir i wasabi, aby zagotować w małym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
ImbirImbir
WasabiWasabi
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
2
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę; przykryć folią i odstawić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Śmietanę i czekoladę ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wymieszać nasiona sezamu i syrop kukurydziany w małej misce do Płaszcz; wymieszać do mieszaniny czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Niech chłodne do letniego. Wymieszać z masłem. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej, aby ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1
Umieść 1 szklankę wody, cukru i imbiru w małym rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii na patelnię; dodać fasolę. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Dusić 2 minuty; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
ImbirImbir
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę, aby smaki się zmieszały.
3
Przecedzić syrop do małej miseczki. Posiekaj imbir. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce imbir i syrop oddzielnie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka trzy patelnie o średnicy 8 cali z wysokimi bokami 2 cali. Spody linii papierem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać 2 szklanki wrzącej wody, kakao w proszku i zarezerwowany posiekany imbir w średniej żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól ubić w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce, aż puszyste, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do włączenia po każdym dodaniu. Ubić w ekstrakcie z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
JajkoJajko
5
Dodać mieszankę mąki w 4 dodatkach na przemian z mieszanką kakao w 3 dodatkach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Podzielić ciasto między przygotowane patelnie ciasto; gładkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Schłodzić w patelniach 5 minut. Ciasto obrócić na stojaki; całkowicie ostudzić. (Ciasta można przygotować 1 dzień wcześniej. Owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PiekarnikPiekarnik
1
Ubij śmietanę w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać cukier, wanilię i imbir. Beat aż sztywne szczyty tworzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
ImbirImbir
CukierCukier
3
Używając długiego ząbkowanego noża, przycinaj zaokrąglone szczyty ciastek, aby stworzyć płaską powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
4
Umieść 1 warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na talerzu.
5
Wymieszać z 1/3 szklanki syropu imbirowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
SyropSyrop
6
Połówkę ganache rozłożyć na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Umieścić drugą warstwę, wyciąć bok do góry, na szczycie pierwszej warstwy.
8
Posmarować 1/3 szklanki syropu; rozprowadzić pozostałym ganache. Wierzch z trzecią warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
9
Posmarować pozostałym syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
10
Rozłóż boki i wierzch polewą z bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Wierzch posypać czarnym sezamem. Przechowywać w lodówce, aż ganache jest ustawiony, około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
12
Odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut przed podaniem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
13
* Dostępne w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.

Składniki

6516 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®1(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie2(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym2(zima)sezam czarnysezam czarny2(zima)(1/4 kija) masło, temperatura pokojowa(1/4 kija) masło, temperatura pokojowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 opakowanie (3 uncje) połówek orzechów pekan1 opakowanie (3 uncje) połówek orzechów pekan4largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)5(zima)Matchstick-size strips obrany świeży imbirMatchstick-size strips obrany świeży imbir1(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony11 funt cukinii,imbir mielonyimbir mielony1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)170Orzechy dowolne (posiekane)czekolada słodko-gorzka (niesłodzona) lub półsłodka, posiekanaczekolada słodko-gorzka (niesłodzona) lub półsłodka, posiekana12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDodatkowy czarny sezamDodatkowy czarny sezam1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata5326 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa(2 Laski) niesolone masło, temperatura pokojowa2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku1fasola waniliowa, podzielona wzdłużfasola waniliowa, podzielona wzdłuż1(może być lub przeglądać)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej1(może być lub przeglądać)proszek wasabiproszek wasabi2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn