Tort urodzinowy Gourmet Live
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu na pierwsze urodziny Gourmet Live. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy, Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny), oraz Gourmet Turnip Cake (Kihen Fin Veisseriben).
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° z regałami w górnej i dolnej trzeciej. Patelnie z masłem, następnie wyłóż dno z okrągłym papierem woskowym lub pergaminem i posmaruj papierem. Kurz garnki z dodatkową mąką i wybić nadmiar.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski.
Ubij masło z cukrem w dużej misce na średniej prędkości (najlepiej za pomocą miksera stojącego), aż blady i puszysty, 3 do 5 minut.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać wanilię i pokonać mieszaninę 5 minut więcej.
Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszankę mąki na przemian z jogurtem w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji. Dziel ciasto między patelniami (około 2 3/4 szklanek na patelnię), równomiernie rozprowadzając, a następnie rapuj każdą patelnię na blacie raz lub dwa razy, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Piec warstwy, przełączanie pozycji patelni i przestawianie ich w piekarniku w połowie czasu pieczenia, aż ciasto zacznie się odciągać od strony patelni i Drewniany pick wstawiony w środku każdego wychodzi czysty, 15 do 20 minut łącznie dla 9-calowych patelni i 20 do 25 minut łącznie dla 8-calowych patelni.
Schłodzić 10 minut w patelniach na stojakach, następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni i odwrócić warstwy na stojakach do całkowitego ostygnięcia.
W ciężkim rondlu ubić cukier, skrobię kukurydzianą i sól, a następnie ubić w gorącej wodzie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, stale ubijając, 1 minutę (mieszanina będzie gruba).
Zdjąć patelnię z ognia i ubić syropem kukurydzianym.
Dodać czekoladki i wanilię, a następnie raz wymieszać.
Odstawić na 1 minutę i ponownie mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Przenieś mieszaninę czekolady do metalowej miski i ustaw miskę w większej misce z lodowatą wodą. Wymieszać mieszaninę czekolady, aż ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut.
Z mikserem elektrycznym, ubić w maśle, 2 łyżki na raz, aż włączone i lukier jest lekki i posiada miękkie szczyty.
Umieść warstwę, od dołu do góry, na talerzu ciasta lub podstawce.
Rozłóż 1 filiżankę lukru na górze. Przykryć kolejną warstwą, od dołu do góry i rozprowadzić innym filiżanką lukru. Górna z trzecią warstwą, dolna strona do góry.
Rozłóż cienką warstwę lukru po bokach i na wierzchu ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki. (To się nazywa okruchy powłoki. To tamps dół wszelkie luźne okruchy, aby utrzymać je z górnej warstwy lukier i wypełnia wszelkie szczeliny.) Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Rozłóż boki i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
* Unikaj wszelkich skłonności do zastąpienia jogurtu niskotłuszczowego lub beztłuszczowego jogurtem pełnotłustym; w przeciwnym razie ciasto nie będzie tak wilgotne ani delikatne.* Jeśli mieszkasz w Nowej Anglii i masz dostęp do prawdziwej maślanki Kate, użyj jej zamiast jogurtu, aby zabrać to ciasto do jeszcze bardziej wymarzonego miejsca.* Chociaż mikser stojak działa pięknie na ciasto ciasto, Ręczny Mikser elektryczny może być również używany (marki różnią się siłą i mocą i może wymagać dłuższego czasu bicia).* Warstwy ciasta można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej lub 1 tydzień wcześniej i zamrażać. Tak czy inaczej, owinąć dobrze w papier woskowy, a następnie w wytrzymałą, zamykaną plastikową torbę. Nie trzeba rozmrażać przed złożeniem ciasta, ale po lukrowaniu pozostawić dużo czasu na rozmrożenie ciasta i osiągnięcie temperatury pokojowej przed podaniem. * Ciasto można oszronić 1 dzień wcześniej i przechowywać w opiekaczu ciasta w temperaturze pokojowej.