Tort urodzinowy Gourmet Live

Tort urodzinowy Gourmet Live
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu na pierwsze urodziny Gourmet Live. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Warstwowy + Największy Tort Urodzinowy, Tort urodzinowy taty (aka tort słoneczny Franny), oraz Gourmet Turnip Cake (Kihen Fin Veisseriben).

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177° z regałami w górnej i dolnej trzeciej. Patelnie z masłem, następnie wyłóż dno z okrągłym papierem woskowym lub pergaminem i posmaruj papierem. Kurz garnki z dodatkową mąką i wybić nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubij masło z cukrem w dużej misce na średniej prędkości (najlepiej za pomocą miksera stojącego), aż blady i puszysty, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Dodać wanilię i pokonać mieszaninę 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
6
Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszankę mąki na przemian z jogurtem w 3 partiach, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji. Dziel ciasto między patelniami (około 2 3/4 szklanek na patelnię), równomiernie rozprowadzając, a następnie rapuj każdą patelnię na blacie raz lub dwa razy, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec warstwy, przełączanie pozycji patelni i przestawianie ich w piekarniku w połowie czasu pieczenia, aż ciasto zacznie się odciągać od strony patelni i Drewniany pick wstawiony w środku każdego wychodzi czysty, 15 do 20 minut łącznie dla 9-calowych patelni i 20 do 25 minut łącznie dla 8-calowych patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Schłodzić 10 minut w patelniach na stojakach, następnie uruchomić cienki nóż wokół krawędzi patelni i odwrócić warstwy na stojakach do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1
W ciężkim rondlu ubić cukier, skrobię kukurydzianą i sól, a następnie ubić w gorącej wodzie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, stale ubijając, 1 minutę (mieszanina będzie gruba).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i ubić syropem kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Dodać czekoladki i wanilię, a następnie raz wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
4
Odstawić na 1 minutę i ponownie mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Przenieś mieszaninę czekolady do metalowej miski i ustaw miskę w większej misce z lodowatą wodą. Wymieszać mieszaninę czekolady, aż ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Z mikserem elektrycznym, ubić w maśle, 2 łyżki na raz, aż włączone i lukier jest lekki i posiada miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1
Umieść warstwę, od dołu do góry, na talerzu ciasta lub podstawce.
2
Rozłóż 1 filiżankę lukru na górze. Przykryć kolejną warstwą, od dołu do góry i rozprowadzić innym filiżanką lukru. Górna z trzecią warstwą, dolna strona do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
3
Rozłóż cienką warstwę lukru po bokach i na wierzchu ciasta za pomocą przesuniętej szpatułki. (To się nazywa okruchy powłoki. To tamps dół wszelkie luźne okruchy, aby utrzymać je z górnej warstwy lukier i wypełnia wszelkie szczeliny.) Schłodzić lub krótko zamrozić ciasto, aż lukier będzie jędrny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
4
Rozłóż boki i wierzch ciasta z pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
1
* Unikaj wszelkich skłonności do zastąpienia jogurtu niskotłuszczowego lub beztłuszczowego jogurtem pełnotłustym; w przeciwnym razie ciasto nie będzie tak wilgotne ani delikatne.* Jeśli mieszkasz w Nowej Anglii i masz dostęp do prawdziwej maślanki Kate, użyj jej zamiast jogurtu, aby zabrać to ciasto do jeszcze bardziej wymarzonego miejsca.* Chociaż mikser stojak działa pięknie na ciasto ciasto, Ręczny Mikser elektryczny może być również używany (marki różnią się siłą i mocą i może wymagać dłuższego czasu bicia).* Warstwy ciasta można wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej lub 1 tydzień wcześniej i zamrażać. Tak czy inaczej, owinąć dobrze w papier woskowy, a następnie w wytrzymałą, zamykaną plastikową torbę. Nie trzeba rozmrażać przed złożeniem ciasta, ale po lukrowaniu pozostawić dużo czasu na rozmrożenie ciasta i osiągnięcie temperatury pokojowej przed podaniem. * Ciasto można oszronić 1 dzień wcześniej i przechowywać w opiekaczu ciasta w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
MaślankaMaślanka
LukierLukier
MlekoMleko
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Torby ZiplocTorby Ziploc
Mikser StojącyMikser Stojący
Papier WoskowanyPapier Woskowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn