Ciasto Truskawkowe
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 385 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.33 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, skórkę z cytryny, bitą śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Strawberry Shortcake w. Mini Strawberry PopTarts, oraz Ciasto Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotować truskawki: w średniej misce, połączyć truskawki, cukier i Likier pomarańczowy i przechowywać w lodówce przez kilka minut, aby truskawki do maceracji. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zrobić ciasto: w średniej misce połączyć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon, sól i skórkę z cytryny. Pracę w kostkach masła palcami, aż mieszanina jest kruchy. Następnie łyżką wciskamy żółtka przez sito siatkowe do mieszanki mąki i łączymy rękami.
Dodać śmietanę i wanilię i wymieszać, aż utworzy ciasto. Powinno być dość mokro.
Zakończyć i piec herbatniki: na lekko mąki powierzchni, spłaszczyć i kształt ciasta, aż będzie około 1 1/2 cala grubości. Im mniej pracujesz ciasto, tym bardziej delikatne będą ciastka. Użyj noża, aby pokroić ciasto na 2-calowe kwadraty. Lekko przetnij skrawki z powrotem na jeden kawałek i wytnij dodatkowe kwadraty. Jak dla mnie grubsze, mniejsze ciasta są po upieczeniu i następnego dnia smakują lepiej!
Umieść je na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Umieść blachę do pieczenia na środku piekarnika i piec, aż lekko brązowy, 10 do 12 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Aby służyć: podzielić shortcakes jak kanapkę, aby utworzyć górną i dolną część. Łyżka truskawki i ich soki na dolnej połowie każdego spodu shortcake.
Na środku dolnej połowy ułóż gałkę malinowego sorbetu i przykryj bitą śmietaną i więcej truskawek dla małej ukrytej niespodzianki. Top z drugim biszkoptowym topem.