Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem

Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem
Chicken Chasseur (kurczak w stylu myśliwskim) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, bulion z kurczaka, gałązki trybuli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chicken Chasseur (kurczak w stylu myśliwskim), Kurczak Cacciatore na kremowym parmezanie Polenta, oraz Pikantny kurczak i kiełbasa na kremowym parmezanie Polenta.

Instrukcje

1
Podgrzać kilka łyżek oleju w holenderskim piecu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Kawałki kurczaka posypać z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
3
Umieścić kurczaka w skórce do dołu i gotować do złotego koloru. Obróć kurczaka i brąz drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Kurczaka wyjąć na blachę lub talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Grzyby wyjąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać odrobinę więcej oleju rzepakowego i dodać szalotki i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
8
Dodaj 1 łyżkę pasty pomidorowej i gotuj przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
9
Dodać białe wino i koniak i zmniejszyć na 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
KoniakKoniak
10
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
11
Dodać grzyby i ułożyć kurczaka w sosie, skórkę do góry. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Po ugotowaniu kurczaka wyjmij go z patelni i połóż na talerzu. Posmakuj sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodaj jeszcze 1 łyżkę pasty pomidorowej i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
14
Dodać masło, aby wzbogacić SOS. Sprawdź przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Dodać estragon i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
16
SOS podawać z kurczakiem i kremową polentą z Gruyere i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
GruyereGruyere
PolentaPolenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
17
Dekoruj kilkoma gałązkami trybuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
TrybulaTrybula
18
Dodać wywar do średniego rondla i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
19
Dodaj polentę w drobnym strumieniu, stale ubijając trzepaczką do drutu. Po dodaniu wszystkich polentahas zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj patelnię. Mieszaj mieszaninę, używając drewnianej łyżki, co 5 minut i kontynuuj gotowanie, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, a mieszanina będzie bardzo kremowa, od 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
20
Zdjąć z ognia i wymieszać w śmietanie i sery do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn