Tort Oliwkowy Amaretto
Ciasto z oliwą z oliwek Amaretto może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.62 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 337 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka skrobi ziemniaczanej, Mączka z ciasta Maca, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Babeczki Amaretto migdałowe z bitą śmietaną Amaretto, oraz Tort Amaretto.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163° ze stojakiem w środku. Nasmaruj patelnię odrobiną oleju, a następnie ułóż dno okrągłym pergaminem.
Migdały tost w obręczy blachy do pieczenia aż pachnąco tasty i cieniu ciemniejsze, 10 do 12 minut. Całkowicie fajne.
Połącz prażone migdały, Mączka z macy, skrobia ziemniaczana, 1/4 szklanki cukru i sól w maszynce. Pulse aż migdały są bardzo drobno zmielone.
Wymieszać żółtka, oliwę z oliwek, Amaretto i połowę mieszaniny migdałów w dużej misce, aż do połączenia (mieszanina będzie lekko ziarnista od migdałów).
Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce za pomocą elektrycznego miksera ze średnią prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i dodaj 1/2 szklanki cukru w powolnym, stałym strumieniu, ubijając i nadal ubijaj bezę, aż utrzyma sztywne błyszczące szczyty.
Złóż jedną trzecią bezy w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałą bezę delikatnie, ale dokładnie.
Pozostałą mieszaninę migdałów równomiernie posypać ciasto i złożyć delikatnie, ale dokładnie.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch.
Wierzch równomiernie posypać pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Piec, aż ciasto jest złoty, Góra utworzyła skorupę, a tester wychodzi czysty, 40 do 45 minut.
Przenieść patelnię do stojaka z drutu i uruchomić ostry nóż wzdłuż krawędzi patelni. Fajne ciasto na patelni 30 minut.
W przypadku korzystania z patelni sprężynowej Usuń boki formy sprężynowej. Następnie, niezależnie od tego, czy używasz formy sprężynowej, czy okrągłej patelni na ciasto, Odwróć ciasto na stojak.
Usuń spód (jeśli używasz springform) i pergamin. Ustaw kolejny stojak chłodzący na dnie ciasta, a następnie ponownie przenieś ciasto na drugi stojak i całkowicie ostudź.
Podawać ciasto w Klinach z jagodami na boku.
•Możesz łatwo przygotować własny posiłek z matzoh, drobno mieląc zwykły posiłek z matzoh w czystej, elektrycznej młynku do kawy / przypraw.* Skrobia ziemniaczana jest dostępna w większości supermarketów lub online za pośrednictwem dostawców, takich jak Czerwony Młyn Boba.* Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej, przechowywać luźno owinięte w folię w temperaturze pokojowej, a wszelkie resztki pozostaną, dobrze zapakowane, do 3 dni.