Tort mrówkowy z polewą czekoladową Mascarpone
Jedna porcja zawiera 706 kalorii, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Jeśli masz espresso w proszku, betty dekory dekory czekoladowe cukierki posypki, wanilia, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Mascarpone, Espresso-ciasto czekoladowe z białą czekoladą-lukier Mascarpone, oraz Pralinki migdałowe z lukrem Mascarpone i korą czekoladową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla patelni nieprzywierających). Spray 2 (9-calowy) Okrągłe patelnie ciasto z pieczenia sprayu z mąką; dno linii z gotowania pergaminu papieru.
Wymieszaj ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełku, używając wody, oleju i jaj. Użyj szpatułki, aby delikatnie wymieszać kokosa i 1/2 szklanki posypki czekoladowej do ciasta. Dziel ciasto równomiernie między patelniami.
Piec zgodnie z zaleceniami na polu, aż wykałaczka włożona do środka każdego ciasta wychodzi czysty. Schłodzić ciasta na patelni 15 minut.
Przenieś ciasta do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 45 minut.
Aby lukier, użyj podwójnego kotła do stopienia gorzkiej czekolady. Wymieszaj espresso w proszku z trzepaczką do rozpuszczenia. Odstawić mieszaninę czekoladową do ostygnięcia.
W dużej misce, beat ser mascarpone, cukier puder i wanilia z mikserem elektrycznym na małej prędkości, aż będzie gładka. Delikatnie dodać schłodzoną czekoladę i nadal mieszać z małą prędkością, aż dobrze włączone.
Aby złożyć ciasto, umieść 1 warstwę ciasta płaską stroną w dół na talerzu ciasta.
Rozprowadzić 1 1/2 filiżanki nadzienia na wierzchu warstwy ciasta.
Umieść drugą warstwę ciasta płaską stroną nad nadzieniem.
Pozostałe nadzienie rozłożyć na boki i wierzch ciasta. Przykryć całe ciasto z 6 do 8 uncji posypki czekoladowe.