Tort Mocha Dwunastowarstwowy
Dwunastowarstwowe ciasto Mocha może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 11g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka instant - espresso w proszku, mleko, orzechy laskowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Warstwowe Mocha, Ciasto Warstwowe Mocha, oraz Ciasto Warstwowe Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło 1 arkusz patelni i dno linii z pergaminem, a następnie pergaminem maślanym. Pył z mąką, wybijając nadmiar.
Ubij razem żółtka, mleko, wanilia i 1/2 szklanki cukru w dużej misce, aż dobrze się połączą, a następnie ubijaj w mące i soli, aż będzie gładka. (Ciasto będzie grube.)
Bicie białek z mikserem elektrycznym, aż po prostu trzymać miękkie szczyty. Ubić w pozostałej 1/4 szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz, i ubić, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty.
Złóż jedną trzecią białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż resztę delikatnie, ale dokładnie.
Rozłóż ciasto równomiernie na patelni i rap o blat, aby uwolnić wszelkie pęcherzyki powietrza.
Piec, aż ciasto wyschnie w dotyku i blady złoty, 10 do 11 protokół. (Pozostawić piekarnik włączony.) Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu.
Podziel ciasto w poprzek, przecinając pergamin, tworząc 2 (10-przez 7 1/2 cala) warstwy.
Wyłożyć drugą blachę papierem pergaminowym.
Czekoladę rozpuścić w wodzie, następnie ostudzić do letniej.
Beat żółtka, sól, i 1/4 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż gruby i blady, o 5 minut z mikserem stoiska lub 8 minut z ręcznym. Złożyć w roztopionej czekoladzie.
Ubij białka oczyszczonymi bijakami, aż utrzymają miękkie szczyty. Ubić w pozostałej 1/4 szklanki cukru, 1 łyżka stołowa na raz, i ubić, aż białka tylko trzymać sztywne szczyty, o 5 protokół.
Złożyć jedną trzecią białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złożyć resztę delikatnie, ale dokładnie.
Równomiernie rozprowadzić ciasto na wyłożonej blasze.
Piec, aż nadmuchane i drewniane pick wstawiony do środka wychodzi z kilku okruchów przylegających, 25 do 30 protokół.
Przenieść patelnię do stelaża, a następnie przykryć wierzch suflet 2 warstwami wilgotnych ręczników papierowych.
Wyjąć ręczniki i całkowicie schłodzić suflet na patelni (suflet opróżni się, gdy ostygnie). Kakao przesiać na suflet, a następnie poluzować brzegi ostrym nożem.
Pół suflécrosswise, przecinając pergamin, tworząc 2 (10-na 7 1/2-cala) warstwy.
Grzać orzechy laskowe, następnie ostudzić, zawinięte w ręcznik kuchenny i zetrzeć luźne Skórki.
Zmniejszyć piekarnik do 121°.
Ubij białka z solą i śmietaną z kamienia nazębnego za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu trzymać miękkie szczyty. Ubij w cukrze, 1 łyżkę na raz i ubijaj, aż beza będzie sztywna, ale nadal błyszcząca.
Dolna linia trzeciego arkusza patelni z pergaminem. Umieść małe krople bezy pod rogami pergaminu, aby zabezpieczyć blachy do pieczenia.
Orzechy złożyć na bezę i równomiernie rozprowadzić na patelni.
Piec, aż zestaw i blady złoty, 25 do 30 protokół.
Połówki bezy poprzecznie, przecinając pergamin, tworząc 2 (10-przez 7 1/2 cala) warstwy. Powrót do piekarnika i piec, aż chrupiące, 45 minut do 1 godziny więcej. Ostudzić na patelni, a następnie obrać pergamin.
Zagotować wodę, cukier i espresso w proszku, mieszając, aż cukier się rozpuści. Super.
Krawędzie 1 warstwy ciasta poluzować nożem i odwrócić na płaski talerz. Ostrożnie obrać pergamin z ciasta i posmarować odrobiną syropu.
Rozprowadzić z 1 1/4 szklanki maślanej mocha.
Top z 1 warstwą bezy i rozprowadzić z 1 1/4 szklanki kawy maślanej.
Ostrożnie odwróć 1 warstwę sufleta na krem maślany i obrać pergamin, a następnie delikatnie rozprowadź 1 1/4 szklanki krem maślany z kawą.
Powtórz warstwowanie, kończąc na maśle kawowym (zostanie trochę). Schłodzić co najmniej 1 godzinę(następnie owinąć folią). Trim wokół ciasta z długim ostrym nożem do neaten krawędzie. Doprowadzić do temperatury pokojowej (około 1 godziny) przed podaniem.
* Warstwy ciasta, sufletu i bezy można upiec 1 dzień przed montażem i przechowywać w folii w temperaturze pokojowej. * Zmontowane ciasto można schłodzić do 2 dni.