Tort migdałowo-kokosowy Ghirardelli z kawałkami czekolady
Przepis na tort migdałowo-kokosowy Ghirardelli z kawałkami czekolady jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie świetną opcją bezglutenową dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Ten deser ma 355 kalorii, 8 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis lubi 17 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wanilii, migdałów, półsłodkich batonów Ghirardelli i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują tort kokosowo-migdałowy z kawałkami czekolady, bezmączny tort mokka Ghirardelli® i bezmączny tort mokka Ghirardelli®.
Instrukcje
Umieścić ruszt w dolnej jednej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Natłuść spód i boki 9-calowej tortownicy.
W robocie kuchennym zmiksuj migdały, sól i 1/4 szklanki cukru do konsystencji okruszków. Odłożyć na bok.
Białka jaj, wanilię i krem tarterowy ubijaj z dużą prędkością, aż uzyskają miękki kształt. Stopniowo ubijaj pozostałą 1/2 szklanki cukru, aż białka będą sztywne, ale nie suche.
Przełożyć do dużego naczynia. Dodaj mieszaninę migdałów. Odłóż 1/4 szklanki kawałków czekolady do posypania wierzchu tortu. Do ciasta włóż pozostałe kawałki czekolady i wiórki kokosowe. Ciasto wlać do przygotowanej formy i równomiernie rozprowadzić.
Posypać zarezerwowanymi kawałkami czekolady.
Piec 25 do 30 minut lub do momentu, aż tort będzie napęczniały i złocisty, a krawędzie zaczną odchodzić od boków formy. Studzimy na stojaku.
Do podania ubić śmietanę z wanilią i cukrem.
Zdejmij boki formy i przełóż ciasto na półmisek.
W razie potrzeby podawaj plasterki tortu z bitą śmietaną i dojrzałymi jagodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Tort w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Bodegas Naveran Brut Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Bodegas Naveran Brut Cava]()
Bodegas Naveran Brut Cava
Naveran Brut Vintage ma wyrazisty i pikantny kwiatowy aromat tostowego chleba i cytrusów. Pikantne, łagodne, lekkie i czyste aromaty cytrusów i owoców pestkowych na podniebieniu mają świeży i rześki charakter. Smakowane w ciemno, łatwo pomylić to z doskonałym szampanem. Cavas są bardzo wszechstronne jako aperitif przed posiłkiem, jako dodatek do deseru po posiłku i (niespodzianka!) do delektowania się nim podczas posiłku. Ten Naveran Brut Vintage będzie komponował się z miękkimi serami, świeżymi owocami, białymi mięsami (wieprzowiną i kurczakiem), a nawet bogato aromatyzowanymi czerwonymi mięsami. Ta Cava świetnie nadaje się do samodzielnego popijania, zwłaszcza na przyjęciach i innych imprezach na stojąco.