Tort migdałowo-kokosowy Ghirardelli z kawałkami czekolady

Tort migdałowo-kokosowy Ghirardelli z kawałkami czekolady
Przepis na tort migdałowo-kokosowy Ghirardelli z kawałkami czekolady jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie świetną opcją bezglutenową dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Ten deser ma 355 kalorii, 8 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis lubi 17 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wanilii, migdałów, półsłodkich batonów Ghirardelli i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują tort kokosowo-migdałowy z kawałkami czekolady, bezmączny tort mokka Ghirardelli® i bezmączny tort mokka Ghirardelli®.

Instrukcje

1
Umieścić ruszt w dolnej jednej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Natłuść spód i boki 9-calowej tortownicy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
W robocie kuchennym zmiksuj migdały, sól i 1/4 szklanki cukru do konsystencji okruszków. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Białka jaj, wanilię i krem tarterowy ubijaj z dużą prędkością, aż uzyskają miękki kształt. Stopniowo ubijaj pozostałą 1/2 szklanki cukru, aż białka będą sztywne, ale nie suche.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Przełożyć do dużego naczynia. Dodaj mieszaninę migdałów. Odłóż 1/4 szklanki kawałków czekolady do posypania wierzchu tortu. Do ciasta włóż pozostałe kawałki czekolady i wiórki kokosowe. Ciasto wlać do przygotowanej formy i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Posypać zarezerwowanymi kawałkami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
6
Piec 25 do 30 minut lub do momentu, aż tort będzie napęczniały i złocisty, a krawędzie zaczną odchodzić od boków formy. Studzimy na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Do podania ubić śmietanę z wanilią i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Zdejmij boki formy i przełóż ciasto na półmisek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
W razie potrzeby podawaj plasterki tortu z bitą śmietaną i dojrzałymi jagodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Tort w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Bodegas Naveran Brut Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Bodegas Naveran Brut Cava
Bodegas Naveran Brut Cava
Naveran Brut Vintage ma wyrazisty i pikantny kwiatowy aromat tostowego chleba i cytrusów. Pikantne, łagodne, lekkie i czyste aromaty cytrusów i owoców pestkowych na podniebieniu mają świeży i rześki charakter. Smakowane w ciemno, łatwo pomylić to z doskonałym szampanem. Cavas są bardzo wszechstronne jako aperitif przed posiłkiem, jako dodatek do deseru po posiłku i (niespodzianka!) do delektowania się nim podczas posiłku. Ten Naveran Brut Vintage będzie komponował się z miękkimi serami, świeżymi owocami, białymi mięsami (wieprzowiną i kurczakiem), a nawet bogato aromatyzowanymi czerwonymi mięsami. Ta Cava świetnie nadaje się do samodzielnego popijania, zwłaszcza na przyjęciach i innych imprezach na stojąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn