Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery,więc dać słodowanego mleka lody ciasto z polewą jeżyny spróbować. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, sól, słód w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasto Lodowe Z Mlekiem Słodowanym, Lody Z Mlekiem Słodowanym, oraz Czekolada Mleczna M & M Ice Cream dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj sprężynową patelnię o średnicy 9 cali z nieprzywierającym sprayem. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać 3 razy do średniej miski. Używając miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w innej średniej misce, aż do wymieszania.
Dodać jajko i wanilię; ubić do zgęstnienia, około 3 minut. Ubić suche składniki w 3 dodatkach na przemian z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Mleko
Jajko
3
Rozprowadzić ciasto na patelni (warstwa będzie cienka).
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 15 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
5
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Odetnij tyle wierzchu ciasta, aby utworzyć warstwę o grubości 1/2 cala. Ponownie podłączyć boki patelni, pozostawiając warstwę ciasta na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Ubij pierwsze 5 składników w dużej misce, aby wymieszać. Wymieszać śmietanę, mleko i 1 szklankę plus 2 łyżki cukru w dużym rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do duszenia. Stopniowo ubijaj gorącą śmietanę w mieszaninę żółtkową. Wróć do patelni i gotuj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżkę, stale mieszając, około 3 minut (nie gotować).
Odcedź krem do dużej miski; Ustaw na garnku z lodem i wodą. Schłodzić 1 godzinę, często mieszając, a następnie schłodzić 1 godzinę. Przetwórz budyń w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Lody rozłóż na cieście na patelni. Przykryć i zamrozić do twardości, co najmniej 4 godziny i do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Wymieszać 1/2 szklanki wody i cukru w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać połowę jagód i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż syrop zgęstnieje, tłuczenie jagód z tyłu widelca, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
Syrop
3
Wlać do średniej miski, delikatnie wymieszać z pozostałymi jagodami. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 3 godziny i do 1 dnia.
Używając gorącego noża, pokrój boki patelni, aby poluzować ciasto lodowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
5
Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Ciasto przełożyć na talerz. Łyżka połowa jagód polewa na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody
7
Ciasto pokroić w kliny i podawać, przechodząc Pozostałe polewy oddzielnie.
1
Aby uzyskać zgrabny kawałek podczas krojenia ciasta lodowego, zanurz nóż lub serwer ciasta w szklance gorącej wody, a następnie wytrzyj go do sucha ręcznikiem kuchennym przed krojeniem. Powtórz z każdą porcją.