Tort Lodowy Miętowy

Tort Lodowy Miętowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z lodami miętowymi. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 725 kalorii, 10g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, mąkę tortową, żelatynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Tort Lodowy Miętowy, Miętowy Tort Lodowy Z Kawałkami Czekolady, oraz Tort Lodowy Miętowo-Czekoladowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Pokryj dużą blachę do pieczenia (17x13x1") sprayem na Stick. Dół linii z dużym arkuszem pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić w misce amedium do wymieszania; odstawić. Za pomocą elektrycznego miksera ubijaj białka na średnich wysokichprędko w dużej misce, aż będą lekkie ichłodne, 1-2 minuty. Zwiększyć prędkość do wysokiej; dodać krem z kamienia nazębnego. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier. Ubijaj, aż beza będzie miękka i poduszkowa, potroi się w objętości, a średnie szczyty tworzą się, 8-10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Za pomocą szpatułki delikatnie składaj suche składniki na bezę, uważając, aby nie oblać. Po prawie włączeniu mąki złóż masło, olej i wanilię; kontynuuj, aż nie pozostaną suche kępki mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Wlać ciasto do przygotowanego arkusza; gładki wierzch.
5
Piec, aż ciasto będzie jasno złocisto brązowy isprężyny z powrotem lekko po naciśnięciu, 16-19minutes.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przełożyć do stojaka z drutu i pozostawić do schłodzenia na 15 minut. Odwróć ciasto na stojaku; Odklej papier i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
7
Za pomocą ząbkowanego noża przekrój ciasto o połowę na 2 mniejsze prostokąty. Przykryć i zamrozić co najmniej 1 godzinę lub do 5 dni wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
1
Umieść 1 prostokąt ciasta na dużym talerzu lub stojaku na ciasto.
2
Rozłóż 1/2 szklanki lodów równomiernie na torcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
3
Posypać pokruszone ciasteczka równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
4
Rozłóż pozostałe lody, zachowując ostrożność, aby warstwa ciasteczek była równomiernie nienaruszona.Top z pozostałym prostokątem ciasta, naciskającestetycznie przylegać. Za pomocą przesuniętej szpatułki, gładkie boki ciasta. Zamrażać, aż lody będą twarde, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Pliki CookiePliki Cookie
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
5
Umieść 2 łyżki zimnej wody w małej szklanej lub metalowej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Posypać żelatyną; niech zmiękną, o 10 protokół.
7
Wlać wodę na Głębokość 1/2" do małejskillet ustawiony na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
8
Przenieść bowlwith żelatyny na patelni; mieszać aż gelatindissolves, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Usuń bowlz patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
W dużej misce umieść schłodzoną śmietanę.Za pomocą elektrycznego miksera ubijaj śmietanę, jednocześnie dodając stopioną żelatynę. Beat untilsoft peaks form.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
11
Dodaj cukier puder i kontynuuj ubijanie, aż średnie szczyty uformują się, a bita śmietana będzie miękka i miękka (nie ziarnista ani ziarnista).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
12
Dodaj zielony barwnik spożywczy, aby uzyskać lekki miętowo-zielony odcień, 8-10 kropli; złóż, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Kolor żywnościZielony Kolor żywności
MiętaMięta
13
Za pomocą przesuniętej szpatułki rozłóż whippedcream na całym cieście, tworząc dramatyczne dziewczyny na wierzchu. Rozsypać posypkę. Krem Freezeuntil jest ustawiony, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 2 dni wcześniej. Zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PosypkiPosypki
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn