Tort Kokosowy Tres Leches
Coconut Tres Leches ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 72 centów za porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. Mieszanka mleka kokosowego, kokosa, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), Tort Kokosowy Tres Leches, oraz Tort Kokosowy Tres Leches.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 13-by-9-calowe szklane naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.
Umieścić mąkę w małej misce i ubijać do napowietrzania i rozbić wszelkie grudki; odstawić.Oddzielić jajka, umieszczając żółtka w misce miksera stojącego. Białka rezerwować w osobnej, bardzo czystej, średniej misce.
Dodaj cukier do żółtek i, za pomocą uchwytu wiosła, beat na wysokiej prędkości aż bladożółty, około 5 minut.
Przenieść mieszaninę do dużej miski; odstawić. Dokładnie oczyścić i wysuszyć miskę miksera stojaka.
Białka umieścić w czystej misce i, używając nasadki trzepaczki, ubijać na dużej prędkości, aż uformują się średnie szczyty, około 1 1/2 minuty.Używając gumowej szpatułki, wymieszaj około jedną trzecią białek do mieszaniny żółtkowej, aby ją rozjaśnić. Następnie delikatnie złóż pozostałe białka.
Mąkę posypać mieszanką jajeczną i delikatnie ją złożyć, aż nie będzie już białych smug mąki. (Nie przesadzać.)
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piec, aż ciasto będzie nadmuchane i złociste, a krawędzie odciągną się od boków patelni, około 20 do 25 minut.W międzyczasie umieść trzy mleko i rum w dużej misce i ubijaj, aż się połączą; odstaw na bok.
Wyjmij ciasto z piekarnika i umieść na stojaku chłodzącym z drutu. Za pomocą wykałaczki lub drewnianego szaszłyku, wbijaj otwory na całym cieście i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut.
Wlać mieszaninę mleka równomiernie na ciasto i kontynuować chłodzenie, o 45 minut więcej. Szczelnie przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.Gdy ciasto będzie gotowe do podania, rozłóż kokosa w równej warstwie na dużej patelni. Toast na średnim ogniu, często mieszając, aż lekko rumiane i pachnące, o 5 protokół. (Jeśli kokos zacznie się palić, zmniejsz ciepło.) Natychmiast wyjąć z patelni do małej miski.
W dużej misce umieścić śmietanę i cukier puder i ubijać do uzyskania średnich szczytów. (Jeśli chcesz, posmakuj go łyżeczką ciemnego rumu.) Ciasto pokroić w plasterki i podawać z kopcem bitej śmietany i posypką prażonego kokosa.