Tort Kasztanowy Po Węgiersku

Tort Kasztanowy Po Węgiersku
Przepis Węgierski ciasto kasztanowe jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis służy 8. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. 255 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, kasztany, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tort Kasztanowy Po Węgiersku, Ciasto ryżowe inspirowane Węgrami, oraz Węgierskie Batoniki Z Musem Czekoladowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż dno natłuszczonej 9-calowej patelni springform papierem do pieczenia. Następnie posmaruj pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Oddzielić jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
W maszynce puree kasztany z masłem i rumem, zeskrobując boki, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodać roztopioną słodko-gorzką czekoladę i wymieszać mieszaninę, aż dobrze się połączy. Przy włączonym silniku dodaj żółtka, 1 na raz i przenieś mieszaninę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W misce z mikserem ubić białka z solą, aż utrzymają miękkie szczyty, dodać cukier, trochę na raz, ubijając, i ubić bezy, aż utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Ubijamy około jednej czwartej bezy do masy czekoladowej, aby ją rozjaśnić i delikatnie, ale dokładnie składamy pozostałą bezę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Piec ciasto w środku piekarnika 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 55 minut, lub do momentu, gdy tester wyjdzie z okruchami przylegającymi do niego, a góra jest pęknięta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku na 5 minut, usunąć bok patelni i odwrócić ciasto na innym stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Usuń dno patelni, Odwróć torte na stojaku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Ciasto spadnie, gdy ostygnie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Aby glazura: umieścić 6 uncji drobno posiekanej czekolady w małej misce, w rondlu doprowadzić 1/2 szklanki śmietany do wrzenia, i wlać go na czekoladę. Mieszaj mieszaninę, aż czekolada się stopi, a glazura będzie gładka i wymieszaj w 1 łyżce rumu. Zanurz każdy kandyzowany kasztan w połowie glazury, aby go częściowo pokryć, przenieś kasztany na tacę pokrytą folią i pozwól im ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
12
Odwróć ciasto na stojaku ustawionym na papierze woskowym, wylej szkliwo na niego, wygładzając szkliwo łopatką i pozwalając nadmiar kapać z boku, i pozostaw ciasto na 2 godziny lub do momentu, aż glazura zostanie ustawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Ciasto ostrożnie przełożyć na talerz i udekorować obtoczonymi kasztanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
14
Ubić bitą śmietanę tuż przed podaniem ciasta: w schłodzonej misce z schłodzonymi ubijaczami ubić 1 szklankę ciężkiej śmietany, aż uzyska miękkie szczyty, ubić 2 łyżki cukru i 1 łyżkę rumu i ubić mieszaninę, aż utrzyma sztywne szczyty. Złożyć posiekane kandyzowane kasztany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Ciasto podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn