Tort Kasztanowy Po Węgiersku
Przepis Węgierski ciasto kasztanowe jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis służy 8. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. 255 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, kasztany, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tort Kasztanowy Po Węgiersku, Ciasto ryżowe inspirowane Węgrami, oraz Węgierskie Batoniki Z Musem Czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż dno natłuszczonej 9-calowej patelni springform papierem do pieczenia. Następnie posmaruj pergamin.
W maszynce puree kasztany z masłem i rumem, zeskrobując boki, aż mieszanina będzie gładka.
Dodać roztopioną słodko-gorzką czekoladę i wymieszać mieszaninę, aż dobrze się połączy. Przy włączonym silniku dodaj żółtka, 1 na raz i przenieś mieszaninę do dużej miski.
W misce z mikserem ubić białka z solą, aż utrzymają miękkie szczyty, dodać cukier, trochę na raz, ubijając, i ubić bezy, aż utrzyma sztywne szczyty.
Ubijamy około jednej czwartej bezy do masy czekoladowej, aby ją rozjaśnić i delikatnie, ale dokładnie składamy pozostałą bezę.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch.
Piec ciasto w środku piekarnika 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 55 minut, lub do momentu, gdy tester wyjdzie z okruchami przylegającymi do niego, a góra jest pęknięta.
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku na 5 minut, usunąć bok patelni i odwrócić ciasto na innym stojaku.
Usuń dno patelni, Odwróć torte na stojaku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Ciasto spadnie, gdy ostygnie.)
Aby glazura: umieścić 6 uncji drobno posiekanej czekolady w małej misce, w rondlu doprowadzić 1/2 szklanki śmietany do wrzenia, i wlać go na czekoladę. Mieszaj mieszaninę, aż czekolada się stopi, a glazura będzie gładka i wymieszaj w 1 łyżce rumu. Zanurz każdy kandyzowany kasztan w połowie glazury, aby go częściowo pokryć, przenieś kasztany na tacę pokrytą folią i pozwól im ustawić.
Odwróć ciasto na stojaku ustawionym na papierze woskowym, wylej szkliwo na niego, wygładzając szkliwo łopatką i pozwalając nadmiar kapać z boku, i pozostaw ciasto na 2 godziny lub do momentu, aż glazura zostanie ustawiona.
Ciasto ostrożnie przełożyć na talerz i udekorować obtoczonymi kasztanami.
Ubić bitą śmietanę tuż przed podaniem ciasta: w schłodzonej misce z schłodzonymi ubijaczami ubić 1 szklankę ciężkiej śmietany, aż uzyska miękkie szczyty, ubić 2 łyżki cukru i 1 łyżkę rumu i ubić mieszaninę, aż utrzyma sztywne szczyty. Złożyć posiekane kandyzowane kasztany.
Ciasto podawać z bitą śmietaną.