Tort Kasztanowy Po Węgiersku

Tort Kasztanowy Po Węgiersku
Przepis Węgierski ciasto kasztanowe jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni wschodnioeuropejskiej. Ten przepis służy 8. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 534 kalorie. 255 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, kasztany, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tort Kasztanowy Po Węgiersku, Ciasto ryżowe inspirowane Węgrami, oraz Węgierskie Batoniki Z Musem Czekoladowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż dno natłuszczonej 9-calowej patelni springform papierem do pieczenia. Następnie posmaruj pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Pieczona Papryka I Dodatkowy SzczypiorekPieczona Papryka I Dodatkowy Szczypiorek
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Oddzielić jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
W maszynce puree kasztany z masłem i rumem, zeskrobując boki, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać roztopioną słodko-gorzką czekoladę i wymieszać mieszaninę, aż dobrze się połączy. Przy włączonym silniku dodaj żółtka, 1 na raz i przenieś mieszaninę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W misce z mikserem ubić białka z solą, aż utrzymają miękkie szczyty, dodać cukier, trochę na raz, ubijając, i ubić bezy, aż utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Ubijamy około jednej czwartej bezy do masy czekoladowej, aby ją rozjaśnić i delikatnie, ale dokładnie składamy pozostałą bezę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Piec ciasto w środku piekarnika 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 55 minut, lub do momentu, gdy tester wyjdzie z okruchami przylegającymi do niego, a góra jest pęknięta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
9
Niech ciasto ostygnie na patelni na stojaku na 5 minut, usunąć bok patelni i odwrócić ciasto na innym stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Usuń dno patelni, Odwróć torte na stojaku i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. (Ciasto spadnie, gdy ostygnie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
11
Aby glazura: umieścić 6 uncji drobno posiekanej czekolady w małej misce, w rondlu doprowadzić 1/2 szklanki śmietany do wrzenia, i wlać go na czekoladę. Mieszaj mieszaninę, aż czekolada się stopi, a glazura będzie gładka i wymieszaj w 1 łyżce rumu. Zanurz każdy kandyzowany kasztan w połowie glazury, aby go częściowo pokryć, przenieś kasztany na tacę pokrytą folią i pozwól im ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
12
Odwróć ciasto na stojaku ustawionym na papierze woskowym, wylej szkliwo na niego, wygładzając szkliwo łopatką i pozwalając nadmiar kapać z boku, i pozostaw ciasto na 2 godziny lub do momentu, aż glazura zostanie ustawiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Ciasto ostrożnie przełożyć na talerz i udekorować obtoczonymi kasztanami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
14
Ubić bitą śmietanę tuż przed podaniem ciasta: w schłodzonej misce z schłodzonymi ubijaczami ubić 1 szklankę ciężkiej śmietany, aż uzyska miękkie szczyty, ubić 2 łyżki cukru i 1 łyżkę rumu i ubić mieszaninę, aż utrzyma sztywne szczyty. Złożyć posiekane kandyzowane kasztany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Ciasto podawać z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn