Tort Jagodowy
Tort jagodowy może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 377 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1269 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Ten przepis z prostych przepisów wymaga mąki uniwersalnej plus 1 łyżeczka mąki, proszek do pieczenia i cynamon. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Blueberry Boy Bait {Blueberry Coffee Cake}, Blueberry Skillet Cake (a Berry-licious Upside-Down Cake), oraz Tort Jagodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik i przygotuj springform pan: Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj 8 lub 9-calową patelnię springform i odkurz mąką. Lub użyj 8 lub 9-calowej okrągłej patelni do ciasta, masła i kurzu z mąką i ułóż dno papierem do pieczenia.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą: energicznie ubić 1 szklankę mąki z proszkiem do pieczenia, solą i cynamonem i odstawić.
Dodać ciasto: za pomocą miksera, ubić masło na średniej wysokiej prędkości przez 2 minuty.
Dodać cukier i ubić do światła i puszyste, kilka minut więcej. Wymieszać z ekstraktem z wanilii.
Dodawać jajka po kolei i ubijać, aż dobrze się wymieszają. W przypadku użycia Wymieszać skórkę z cytryny.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i powoli dodaj mieszaninę mąki, ubijając, aż będzie gładka.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni springform.
Wrzucić jagody z mąką i sokiem z cytryny, łyżką na ciasto:
Połącz jagody z pozostałą łyżeczką mąki i sokiem z cytryny w misce. Łyżka mieszanki jagodowej na ciasto.
Piec na środkowym stojaku w piekarniku przez 45 do 55 minut w temperaturze 177° lub do momentu, gdy tester włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć z piekarnika i niech ciasto ostygnie na patelni przez 10 protokół.
Ostrożnie przesuń cienki nóż wokół krawędzi ciasta, aby uwolnić go z patelni.
Przenieść ciasto na talerz, jagodowe stronie do góry. Ciasto posmarować cukrem pudrem do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto jagodowe w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.