Tort Finansista Z Podwójną Czekoladą

Tort Finansista Z Podwójną Czekoladą
Podwójnie Czekoladowe Ciasto finansista może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, zmielone blanszowane migdały, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Mimi ' s Double Rich Chocolate Cake (From a Cake Mix), podwójny tort czekoladowy kubek, oraz Tort z podwójną czekoladą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło dwie 8-calowe okrągłe patelnie do ciast z 1 1/2-cala-wysokie boki. Spody linii z pergaminem lub woskowanym papierem okrągłe. Roztopić 3/4 szklanki masła w średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż jasnobrązowy, wirowanie patelni od czasu do czasu, o 5 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W międzyczasie przesiać mąkę, kakao i sól do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Białka ubić w dużej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodać cukier; ubijać do miksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Ubić w syropie kukurydzianym i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać mieszaninę mąki; ubijać tylko do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Dodaj zmielone migdały; trzepaczka tylko do blendowania. Za pomocą trzepaczki, złożyć na rumiane masło, a następnie posiekaną czekoladę. Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami, wygładzając blaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Piec ciasta, aż firma dotknąć i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 23 protokół. Fajne ciasta na stojaku 5 minut. Odwróć ciasta na stojak; Odklej papier. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Umieść czekoladę w małej metalowej misce. Krem zagotować w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Śmietanę polać czekoladą; ubijać na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać masło, 1 kawałek na raz, delikatnie ubijając do mieszania między dodatkami, dodając jak najmniej powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść 2/3 filiżanki ganache do żaroodpornej miarki 1 filiżanki z wylewką.
5
Umieść miskę z pozostałym ganache nad miską z lodowatą wodą. Mieszaj, aż będzie półtwarda i wystarczająco gęsta, aby się rozprowadzić. Odstawić do wypełnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Linia obramowana blachą do pieczenia z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Umieść stojak na prześcieradle.
8
Umieść 1 ciasto, płaską stroną w dół, na stojaku. Dżem morelowy przecedzić na małą patelnię; doprowadzić do wrzenia. Łyżka ciepłego dżemu na ciasto, rozłożenie równomiernie prawie do krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Ostudzić 5 minut. Upuść nadzienie łyżeczkami do herbaty na całym cieście, a następnie rozprowadź w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
10
Ułożyć drugie ciasto na szczycie nadzienia, od dołu do góry. Jeśli glazura jest zbyt twarde, aby wlać, przepłukać w kuchence mikrofalowej przy niskiej mocy w 15-sekundowych krokach, aż do wylewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
11
Wlać na ciasto, pozwalając glazury kapać po bokach i za pomocą przesuniętej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić glazurę po bokach ciasta. Ciasto schłodzić 2 godziny. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przykryć kopułą ciasta; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
12
Ułóż pokrojone migdały na wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn