Tort Doberge (Dobasz)

Tort Doberge (Dobasz)
Ciasto Doberge (Dobash) wymaga mniej więcej 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 567 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ekstraktu z wanilii, instant Chocolate pudding mix, cukier cukierniczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Tort Doberge, Ciasto Cytrynowe Doberge, oraz Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 5 8-calowe patelnie do ciast i wyłożyć je pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Wymieszać ciasto, proszek do pieczenia, mąkę i cukier w dużej misce. Z mikserem elektrycznym, ubić mieszaninę z wodą, olejem roślinnym i białek z małą prędkością, aż dokładnie wymieszać; zwiększyć prędkość do średniej i pokonać 2 minuty. Miarka 1 filiżankę ciasta do każdej z 5 przygotowanych patelni ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Dodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, OpcjonalnieDodatkowe Ciasteczka Imbirowe, Przekrojone Na Pół, Opcjonalnie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto ustawi się w środku, około 8 minut; uważnie obserwuj, aby cienkie ciasta nie przypaliły się. Schłodzić w patelniach przez 10 minut, a następnie wyjąć do stojaków z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Ubić budyń czekoladowy wymieszać z 2 szklankami mleka w misce, aż dokładnie wymieszać; odstawić 2 minuty do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Uncje Półsłodkiej Czekolady BAKER'S3 Uncje Półsłodkiej Czekolady BAKER'S
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Na naczynie do serwowania ułożyć warstwę ciasta i posmarować około 1/2 szklanki budyniu; powtórzyć z pozostałymi warstwami i budyniem, kończąc warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
W misce, rozgnieść Serek i masło razem, aż dokładnie połączone; wymieszać w cukiernicy' cukier, kakao w proszku, ekstrakt waniliowy, i mleko, powoli dodając i mieszając w mleku w razie potrzeby do smarowania lukier. Wierzch i boki ciasta polać lukrem. Przechowywać w lodówce resztki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Nestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe KąskiNestle® Toll House® Półsłodkie Czekoladowe Kąski
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn