Tort Doberge (Dobasz)
Ciasto Doberge (Dobash) wymaga mniej więcej 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 567 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ekstraktu z wanilii, instant Chocolate pudding mix, cukier cukierniczy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest zbyt wspaniałe. Spróbuj Tort Doberge, Ciasto Cytrynowe Doberge, oraz Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 5 8-calowe patelnie do ciast i wyłożyć je pergaminem.
Wymieszać ciasto, proszek do pieczenia, mąkę i cukier w dużej misce. Z mikserem elektrycznym, ubić mieszaninę z wodą, olejem roślinnym i białek z małą prędkością, aż dokładnie wymieszać; zwiększyć prędkość do średniej i pokonać 2 minuty. Miarka 1 filiżankę ciasta do każdej z 5 przygotowanych patelni ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto ustawi się w środku, około 8 minut; uważnie obserwuj, aby cienkie ciasta nie przypaliły się. Schłodzić w patelniach przez 10 minut, a następnie wyjąć do stojaków z drutu, aby zakończyć chłodzenie.
Ubić budyń czekoladowy wymieszać z 2 szklankami mleka w misce, aż dokładnie wymieszać; odstawić 2 minuty do zgęstnienia.
Na naczynie do serwowania ułożyć warstwę ciasta i posmarować około 1/2 szklanki budyniu; powtórzyć z pozostałymi warstwami i budyniem, kończąc warstwą ciasta.
W misce, rozgnieść Serek i masło razem, aż dokładnie połączone; wymieszać w cukiernicy' cukier, kakao w proszku, ekstrakt waniliowy, i mleko, powoli dodając i mieszając w mleku w razie potrzeby do smarowania lukier. Wierzch i boki ciasta polać lukrem. Przechowywać w lodówce resztki.